У Львівській області восьмеро людей отруїлись тортом, сімох з них госпіталізували. Про це розповіли у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області, передає УНН.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"14 березня в Бродівське відділення поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що у медзаклад за допомогою звернулися восьмеро мешканців району. Після надання медичної допомоги одна особа повернулася додому, інших сімох, серед яких троє дітей, госпіталізовано з діагнозом "гострий гастроентороколіт, кишкова інфекція", - повідомили у поліції.
У лікарні перебувають дорослі віком 28-43 роки та діти віком 7-12 років. Ймовірною причиною отруєння міг стати придбаний в магазині торт на святкування дня народження.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення правил боротьби з епідеміями) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - до трьох років обмеження волі.
Як раніше передавав портал "Знай.ua", мотрошна трагедія, що сталася у Львівській області, поставила на вуха українців: восьмеро людей отруїлися чадним газом, двоє з них загинули.
Так, в квартирі районного центру Миколаїв 68-річна жінка і 3-річний хлопчик загинули від отруєння до приїзду швидкої допомоги. Ще двоє дітей у віці 5 і 7 років потрапили до реанімаційного відділення Миколаївської ЦРЛ. Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту Львівської міської обласної адміністрації.
Нагадаємо, більшість гурманів обожнюють японську кухню, зокрема суші. Не винятком є і українські споживачі. Однак обираючи цю смачну страву, потрібно бути впевненим у її якості та свіжості продуктів, інакше можна отримати дуже неприємний сюрприз із серйозними наслідками для здоров'я.
У першу чергу, за словами лікарів, важливо знати, наскільки безпечна риба, з використанням якої вони приготовані. І навіть якщо ви абсолютно впевнені в якості придбаної їжі, сашимі та суші все одно залишаться в групі ризику.
Варто пам’ятати, що навіть маринування та гострі приправи не здатні на 100% убезпечити вас від зараження різними видами гельмінтів.
Деякі сорти морської риби містять велику кількість важких металів. Крім того, риба, яка не пройшла термообробку, відноситься до швидкопсувних продуктів, так що мінімальне порушення режиму зберігання згодом може привести до отруєння.