Відомий український кулінар Володимир Ярославський розповів, як швидко виростити дріжджі. Рецепт, який врятує вас в період війни.

Новий пост був опублікований на офіційному акаунті проекту "МастерШеф", де раніше регулярно публікували новини про шоу. Зараз воно стоїть на паузі, у зв'язку з відомими всім причинами, і в акаунті дають важливі поради, які допоможуть вижити в "польових умовах".

В Україні вже практично місяць йде війна, і дріжджі стали дефіцитним продуктом, адже багато хто почав випікати вдома хліб, якого на прилавках в супермаркетах теж немає.

"Виходом може бути опара для хліба або здоби на дуже невеликій кількості дріжджів, що робить вироби більш корисними. Читайте рецепт розмноження дріжджів від судді " - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Тіна Канделакі запропонувала дати Зеленському "Оскар" після перемоги Kalush Orchestra: "Запропонують схиляти коліно" Місячне затемнення 16 травня 2022 року: до чого потрібно бути всім готовим, і чим вразить Володимира Зеленського, прогноз астрологині Автор "Квартал 95" Валерій Жидков зізнався у власному безсиллі: довелося проміняти квартиру на вагон під землею "Вже, на жаль, не з нами..." Настя Каменських з мамою змусила українців плакати
Показати ще

Інгредієнт:

  • 1 г сухих дріжджів (якщо старі-беріть 2 г, якщо свіжі-3 г);
  • 100 г цільнозернового борошна;
  • 100 г білого звичайного борошна;
  • 200 мл води кімнатної температури;
  • Щіпка цукру.

У 50 г теплої води потрібно розчинити дрібку цукру і дріжджів, після чого залишити суміш приблизно на 15-20 хвилин. В цей час дріжджі активуються.

Володимир Ярославський, фото з Instagram
Володимир Ярославський, фото з Instagram

Далі додаємо решту воду кімнатної температури, борошно, і добре вимішуємо, щоб не було грудочок.

Помістити масу у велику ємність, наприклад пластикове відро. Тримати або при кімнатній температурі – поки не «підніметься», або поставити в холодильник, прикрити нещільно кришкою і чекати приблизно добу. Опара вдалася, коли тісто піднялося, і починає трохи падати.

Хлібзавод, скріншот: YouTube
Хлібзавод, скріншот: YouTube

В кінці потрібно додати до неї нової суміші борошна і води 100/100 г, перемішати і поставити в холодильник під кришку зберігатися.

Нагадаємо, що загальна мобілізація: кого з українців закличуть на передову наступним

Раніше повідомлялося, що Parimatch припиняє роботу в Росії. Насправді немає

Також, в Франкфурті діти вибігли на футбольне поле, щоб підтримати Україну