Ревінь - це та рослина, яка допоможе поліпшити апетит, травлення і наситити організм корисними речовинами. Він містять вітаміни групи А, B, C, PP, каротин, пектин, а також калій, магній, фосфор і має загальнозміцнюючі і тонізуючі властивості.

Ревінь є хорошим жовчогінним і проносним засобом. Корисних властивостей цієї трави не злічити. А так як прийшла весна і дістати ревінь стало дуже легко, можна впроваджувати його в свої рецепти. Десерти з цього продукту виходять дуже смачними.

Ревінь, фото PIXABAY
Ревінь, фото PIXABAY

Спробуйте курд з ревенем за рецептом Шефа і експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова. Тим більше, що сезон цієї трав'янистої рослини в самому розпалі.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

• 400 г стебла ревеню;

* 3 великих яйця;

• 170 г вершкового масла;

* 3 ч. л. кукурудзяного крохмалю;

• 150 г цукру.

Приготування:

  1. Масло нарізаємо кубиками.

  2. Ревінь миємо, сушимо і пюруємо до однорідності.

  3. Проціджуємо через сито, щоб отримати сік.

  4. Змішуємо цукор з крохмалем, додаємо яйця. З'єднуємо разом.

  5. Нагріваємо 2/3 соку ревеню, акуратно вливаємо в яєчну суміш. Варимо до загустіння на повільному вогні.

  6. Вливаємо сік, що залишився, перемішуємо.

  7. Тепер додаємо вершкове масло. Перебиваємо блендером, щоб все масло вмішалося.

  8. Розливаємо по банках. Відправляємо в холодильник мінімум на 3 години. А після насолоджуємося смачним десертом!

Подають курд як в якості самостійного десерту, так і як кремову начинку для тортів та інших кондитерських виробів.

Смачного, радуйте смаколиками себе і близьких і нехай небо над головою буде мирним.

Олександр Якутов
Олександр Якутов

Нагадаємо про літній салат "Смачнючий" з сердечок і моркви: маринад змусить кожного верещати від захвату.

Раніше ми повідомляли рецепт простий тушонки від Євгена Клопотенка: ідеально до каші або макаронів.

І не зайвим буде простий рецепт ідеальної кави: можна готувати навіть з розчинної.