Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом смачного медовика зі смородиною.

Для того щоб приготувати цей солодкий десерт потрібно: для коржів медовика – 450 г борошна, 3 ст. л. меду, 100 г цукру, 100 г вершкового масла. 82%, 3 яйця, 1/3 ч. л. солі, 1 ч. л. соди без гірки; для крему – 700 г сметани 21%, 200 мл вершків 33%, 150 г цукрової пудри, 100 г смородини, 5 гілочок м'яти для декору.

Євген Клопотенко. Фото: скриншот YouTube
Євген Клопотенко. Фото: скриншот YouTube

Почнемо з підготовки крему для торта. Згорніть марлю в 2 шари і викладіть зверху на друшляк. Знизу підставте миску. Викладіть в друшляк з марлею 700 г сметани жирністю 21%. Залишіть на 4-6 годин, щоб позбутися зайвої рідини. Краще зробити це ввечері перед приготуванням та залишити сметану на ніч.

Для тесту встановіть миску на парову лазню та викладіть 3 ст. л. меду, 1/3 ч. л. солі, 100 г цукру та 100 г вершкового масла жирністю 82%. Помішуйте масу лопаткою, поки олія не розтане і суміш не стане однорідною. Вбийте в миску 3 яйця і додайте 1 ч. л. соди без гірки. Ретельно перемішайте все віночком. Додайте в миску на паровій бані яєчну суміш, перемішайте віником. З'явиться невелика піна, не переживайте, так і має бути. Помішуйте суміш на паровій бані протягом 5 хвилин. Зніміть миску з парової лазні та всипте 450 г борошна. Замісити однорідне тісто. Накрийте готове тісто харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1,5 години.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Увімкніть духовку розігріватись до 200 градусів. Розділіть тісто на 8 однакових частин. Кожну частину розкотіть у тонкий пласт завтовшки близько 2 мм. За допомогою спеціальної форми виріжте із тіста прямокутники. Ми використовували форму 20х14,5 см. Якщо немає спеціальної форми, скористайтесь звичайним ножем.

Євген Клопотенко, фото з Instagram
Євген Клопотенко, фото з Instagram

Застеліть лист пергаментом і обережно викладіть прямокутники з тіста. Обрізки коржів не викидайте, їх також викладіть на лист, вони знадобляться нам для крихти. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 5-7 хвилин. Дістаньте і дайте охолонути.

Для крему вилийте в миску 200 мл вершків із жирністю 33%, додайте 150 г цукрової пудри і збийте до утворення стійких піків. Додайте сметану, з якої вже скло рідина, і ще раз перебийте.

Збираємо торт. Тарілку або форму, на якій ви формуватимете торт, змастіть трохи кремом і зверху викладете перший корж, зверху також його змастіть. І далі викладайте коржики один на одного, змащуючи кожен шар кремом зі сметани та вершків. Також потрібно змастити торт з боків та останній корж зверху.

З обрізків тіста, які ми запікали разом з коржами, зробіть крихту. Для цього викладіть їх між двома аркушами пергаментного паперу та розкришіть качалкою. Посипте торт крихтою та залиште в холодильнику на 3-4 години, краще на ніч. Перед подачею посипте смородини ягодами і прикрасьте листочками м'яти. Смачного!

Нагадаємо, Єлизавета Глинська з "МастерШеф" здивувала ідеальними соліннями: огірочки, кабачки та баклажани.

Як повідомляв "Знай.uа", Анна Саліванчук знайшла спосіб, як задовольнити чоловіків поза ліжком: облизуватимуться всі

Знай.uа писав, рецепт маринованих томатів із соєвим соусом від Євгена Клопотенка: невелика "родзинка" зробить смак яскравішим