В Україну повинен прилетіти літак з Італії з гуманітарною допомогою для постраждалих під час повені на Прикарпатті. Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков у своєму Twitter.

29 червня Аваков написав, що літак з гуманітарною допомогою з Італії прилетить в Івано-Франківськ і доставить спорядження для українських рятувальників.

"Сьогодні ввечері до Івано-Франківська прибуває літак з Італії зі спецтехнікою та спорядженням для ДСНС. Простягнути руку допомоги дркгу у важкі часи – це справжня співпраця! Тільки так можна подолати лихо, від COVID-19 до руйнівних повеней." - написав Арсен Аваков.

Повідомлення Арсена Авакова, скріншот: Twitter

Пізніше стало відомо, що погодні умови не дозволяють літаку з Італії прилетіти в Івано-Франківськ. У зв'язку з цим його прибуття перенесли на 30 червня. Приземлиться літак у Львові.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На борту літака з Італії знаходиться насосне обладнання, засоби індивідуального захисту, бензопили, електрогенератори і намети, які допоможуть співробітникам ДСНС ефективно ліквідувати наслідки повені.

Крім цього у Швеції пообіцяли незабаром надати Україні огорожі від повеней і направити на допомогу технічних експертів.

Нагадаємо, раніше на Франківщині повінь затопила села.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Яремче під жінкою з дітьми обвалилася дорога.

Також, "Знай.uа" писав, що на Прикарпатті затоплене село перетворилося в смертельну пастку