Українські школярі можуть почати навчання з 1 вересня у дві зміни. Про це, під час брифінгу, розповів глава МОЗ Максим Степанов.

За його словами, через можливе продовження карантину в Україні, в уряді розглядають варіант введення двох змін в систему освіти починаючи з 1 вересня.

"Зараз ми розробляємо правила, як наші діти будуть вчитися з 1 вересня. При розгляді цих питань та встановлення відповідного регламенту, правил навчання, ми розглядаємо всі без винятку ситуації, в тому числі і навчання у дві зміни", - заявив Максим Степанов.

Максим Степанов, фото: Facebook

Він додав, що основні зміни торкнуться роботи шкільних медсестер. При цьому керівництво школи буде приймати рішення, як медпрацівники будуть працювати за умов поділу навчального процесу на дві зміни.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також міністр розповів, що МОЗ працює над створенням правил навчання на карантині для працівників навчальних закладів.

"Скринінг температури можуть здійснювати й інші працівники школи. Всі ці питання ми закладемо в правилах, які розробляються спільно з Міністерством охорони здоров'я. Ми намагаємося зробити максимально зручні правила, але в той же час, щоб ці правила не створювали небезпеку для дітей" - додав Степанов.

Максим Степанов, кадр з відео: Facebook

Нагадаємо, що Одеський національний університет ім.І.І.Мечникова потрапив у гучний скандал. Постраждали більше 100 осіб. Готові говорити близько 60. Люди заплатили гроші за довузівську підготовку за навчальний рік, однак з січня по червень уроків не було.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українські мами дуже негативно налаштовані до онлайн-навчання своїх дітей. Вони пишуть петиції проти і хочуть, щоб діти йшли в школу. Тому що батькам треба заробляти гроші. Вчителі бояться, що залишаться без надбавок. А за навчання у дві зміни - про що думає уряд - їм подвійну зарплату не виплатять.

Також,"Знай.uа" писав, що відомий український лікар Євген Комаровський заявив, що дистанційна освіта – це катастрофа, адже навчання на дому може погіршити дітям здоров'я, зокрема, порушити психіку.