З приходом карантину багато українців змели з полиць магазинів десятки кілограмів гречки, проте тепер не знають, куди її дівати. Пропонуємо вам кілька рецептів страв з гречаною крупою.

Читайте Знай в Google News!

Курячі тефтелі з гречкою

Інгредієнт:

  • Курячий фарш-500 г.
  • Гречка – 100 г.
  • Вода-600 мл.
  • Ріпчаста цибуля - 100 г.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Рослинна олія-2 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Сіль, спеції - за смаком

Гречану крупу відварити. Лук подрібнити і змішати з курячим фаршем, крохмалем і готовою гречкою. Посолити і додати спеції за смаком.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На сковороді розігріваємо олію, насипаємо туди борошно і обсмажуємо до карамельного кольору, постійно помішуючи. Налити 400 мл. гарячої води і варити соус 3-4 хвилини при постійному помішуванні, щоб уникнути грудочок. Соус також посолити і додати спеції за смаком.

Формуємо тефтельки і викладаємо їх у форму для запікання. Заливаємо їх соусом і накриваємо кришкою або фольгою. Ставимо в духовку і випікаємо близько 30 хвилин при 190-200 градусах.

Курячі тефтелі з гречкою / фото : Patee
Курячі тефтелі з гречкою / фото : Patee

М'ясна запіканка з гречкою

Інгредієнт:

  • М'ясний фарш-500 г.
  • Гречка – 150 г.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Куряче яйце - 2 шт.
  • Білий батон-3 шматочки
  • Молоко – 1/3 склянки
  • Часник - за смаком
  • Панірувальні сухарі
  • Маргарин або вершкове масло для змазування форми

Гречку відварити до готовності. Лук обсмажити до рум'яного кольору. Додати до цибулі гречку і трохи обсмажити. Хліб розмочити в молоці. Подрібнити в блендері хліб, фарш і часник. Додати яйце. Посолити і поперчити за смаком. Фарш повинен вийти рідкуватим. Друге яйце додати гречану кашу з цибулею, посолити і поперчити.

Форму для випікання з високими бортами змастити маргарином. На дно викласти частину фаршу, потім гречку з цибулею і зверху фарш. Випікати при 200 градусах близько 40 хвилин.

М'ясна запіканка з гречкою / фото: Повар.ру
М'ясна запіканка з гречкою / фото: Повар.ру

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у мережі розповіли простий рецепт класичної мекіканской закуски.

Як повідомляв портал Знай.иа, кефірне тісто без дріжджів: кайфовий рецепт, який повинен бути у кожної господині

Також Знай.иа писав, що паштетики з "львівської кухні" з куркою і печінкою стануть ідеальним перекусом