За 2020 рік у Франківську відбулося п'ять великих подій. Про це мер Руслан Марцінків розповів в ефірі Радіо "Західний полюс".

У прямому ефірі Руслан Марцінків підкреслив, що в 2020 році Івано-Франківськ зіткнувся з кількома серйозними викликами — пандемія, руйнівна повінь і місцеві вибори.

Не дивлячись на це мер вважає, що Франківськ зміг домогтися багато чого в цьому році і поділився п'ятьма основними досягненнями міста.

1. Відмінно тримається в період пандемії.

"2020 рік став роком медицини. Саме життя змусило звернути увагу на цю галузь. І ми впоралися з медичною реформою, у нас жодна установа не є в мінусі" - сказав Русчлан Марцінків.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

2. Продовження транспортної реформи.

"19 нових автобусів вдалося придбати за цей рік. А це в свою чергу нові маршрути. Франківський комунальний транспорт розвивається, ми ввели електронний квиток. Вже дали завдаток за будівництво нової тролейбусної лінії, яка з'єднає Бам і Пасічну." - додав мер Франківська.

Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook
Руслан Марцінків, кадр з ефіру на радіо Західний полюс: Facebook

3. Освіта.

"У нас на сьогодні 12 дитячих садків і 4 школи відремонтовані за програмою НЕФКО. Збережено професійно-технічну освіту, всім педагогам вчасно виплачена зарплата і збережені всі надбавки." - зазначив Руслан Марцінків.

4. Благоустрій та інфраструктура.

"Більше 60 дворів вдалося зробити, 12 доріг відремонтувати, продовжені роботи в парку." - підкреслив глава Франківська.

5. Створення ОТГ.

"До нас приєдналося 18 сіл. І в принципі у Франківську це сталося без конфліктів, як це було в інших обласних центрах." - додав Руслан Марцінків.

Нагадавши, харків'яни зняли покійного Кернеса в кліпі, рядки чіпляють за живе: "Яким він хлопцем був..."

Як повідомляв портал "Знай.uа", мер Клічук взяв карту України і звернувся до чернівчан: "Для мене честь приєднатися..."

Також, "Знай.uа" писав, Кличко повернув киянам 30 мільйонів і вибачився: "Як і обіцяв"