Сім'я з Луганська розповіла, до ак змогла перебратися на Приукарпатье. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Родина Соколових переїхала з Луганщини на Прикарпаття у серпні 2014 року.

Вони ніколи не приховували свою проукраїнську позицію, брали участь в автомобільних євромайданах і возили продукти українським військовим, які захищали аеропорт в Луганську.

Завдяки допомозі старих друзів семя Соколових змогла придбати ділянку землі і квартиру, в нежитловому стані, в якій вони досі роблять ремонт.

Батько сімейства Сергій Соколов ще будучи в Луганську займався вирощуванням рослин і для цих цілей використовував земельну ділянку на Прикарпатті. Так, в 2015-му році сім'я створила компанію спеціалізується на вирощуванні рослин.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Щоб почати все з нуля сім'я взяла товарний кредит у вигляді саджанців, який успішно повернула.

"Ми ці живці тут укорінили, потім виростили саджанці і перший рік продали їм. Так, ціна була неринкова, але для нас це була така підтримка. Це було, як ковток повітря. У нас з'явилися якісь гроші, щоб можна було далі розвивати" - розповів Сергій Соколов.

Сім'я Соколових: Суспільне
Сім'я Соколових: Суспільне
Сім'я Соколових: Суспільне

Зараз сім'я Соколових займається господарством разом з двома компаньйонами. Вони стежать за ринком і збільшують асортимент. Також вони мають намір стати розсадником місцевого типу, де будуть вирощувати саджанці сучасних сортів по всій області.

В їх асортименті є саджанці винограду, полуниці, малини, лохини, ожини і т. д.

Зараз насіння Соколових вже кілька років живе на Прикарпатті. Вони кажуть, що вважають себе франківчанами і додають, що у Франківську зустріли багато хороших і добрих людей.

"Франківськ дуже багатий на людей, які готові допомогти" — розповіли в сімействі Соколових.

Нагадаємо, що горить український гуртожиток з біженцями з Донбасу: є постраждалі, включаючи дітей

Як повідомляв портал "Знай.uа", переселенка з Криму лікує душу ліпленням з глини: історія жінки, яка перенесла свій біль у творчість

Також, "Знай.uа" писав, на Хмельниччині родину переселенців змусили повірити у новорічне диво: "Це ваш новий дім!"