Священник Української православної церкви Іван Верескун пояснив, як можуть батьки хрестити дітей у малому віці, а також про хрещення дорослих людей у церкві.

"Коли відбувається хрещення малюків, то є два найбільш розповсюджені варіанти. Перший - це коли дитина повністю роздягається батьками й священник її занурює у водичку повністю. Тобто вона повністю гола, без будь-якого одягу.", - пояснив священнослужитель. Іван Верескун

Священник Іван Верескун називає й другий варіант хрещення. Його використовують за тих умов, коли, наприклад, дитина хворіє, є певні ускладнення, чи дуже холодно у храмі або в лікарні, де проводиться хрещення, дитину тоді не роздягають.

Хрещення дитини, кадр з відео
Хрещення дитини, кадр з відео

"Тоді дитину не роздягають, а священник тоді або просто капельки водички тричі кладе їй на личко і на голівку, або лише вмиває її й все. Або поливає її трошечки водичкою освяченою. Проговорюючи у цей момент формулу хрещення.", - пояснив він. Іван Верескун

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Священник також звернувся до тих людей, які пишуть що начебто "хрестити дітей не можна, бо Біблія цьому суперечить". За його словами, у Біблії багато говориться про це. І якщо уважно читати цю священну книгу, то стає зрозумілим, що дітей також хрестили.

"І про це сказано. Наприклад, про це можна прочитати в посланнях про сотника Корнилія, коли хрестився весь його дім. То відповідно всі хто там були, і великі і малі, теж прийняли хрещення.", - пояснив він. Іван Верескун

Священник Іван Верескун, tiktok.com/@ivanvereskun
Священник Іван Верескун, tiktok.com/@ivanvereskun

Іван Верескун зауважив, що християнство не зациклювалося на тому, аби хрестити тільки дітей. Переважна кількість хрещень, за його словами, звершувалася дійсно в дорослому віці, коли люди свідомо приходили до Бога і хотіли бути християнами. У старшому віці люди вже розуміли ту велику відповідальність, яка лягала на їхні плечі, коли вони починали називати себе християнами.

"І на сьогодні не є винятком, коли церква хрестить дорослих. У нашому храмі є, наприклад, окреме місце, де вибудувана велика купіль, де звершується хрещення дорослих людей. Тобто церква не стоїть тільки на тій позиції, що хрестити дитину потрібно тільки в маленькому віці. Можемо хрестити і у дорослому віці, коли людина приходить до цього свідомо і це не проблема. Просто для людини, яка живе з Богом, яка живе церквою і слідує заповідям Божим, живе в таїнствах, то вона хоче, щоб і її дитина змалечку була в церкві. Тому вона її приносить і хрестить, коли вона немовля.", - говорить він. Іван Верескун

@ivanvereskun

Відповідь на коментар @marytryl #рек #україна #священник #христос #УПЦ #молитва #❤️❤️ #кропивницкий #тиктокер #библия

♬ оригінальний звук - Священик Іван Верескун

Нагадаємо, українські безхатьки отримали шанс на нове життя: відмили, похвалили - ще й гроші дають. Людей повертають у соціум і навчають розпоряджатися грошима, даючи роботу і житло

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.ua" писав, що Facebook створив "білий список", якому дозволено більше, ніж іншим: хто потрапив до обраних. Facebook створив "білий список" користувачів