Ці старовинні фото дам легкої поведінки довго лежали в старій шафі і лежали вони без діла. Але десять років тому на одній з антикварних ярмарків у Каліфорнії їх придбав куратор виставок Роберт Джонсон, і тільки минулого тижня ці фотографії вийшли у вигляді фотоальбому у видавництві Glitterati Editions.

Знімки зроблені в 1890-х роках. Фотограф був частим гостем публічного будинку, тому дівчата поводилися з ним розкуто.

За допомогою місцевого історика Джорджа М. Мейзера IX, якому і посвещна ця книга вдалося визначити, що автором всіх фотографій був комерційний фотограф Вільям Голдман. Голдман робив ці знімки "для себе", за домовленістю з моделями, в студії або в борделі, клієнтом якого був багато років.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Якщо б фотографії повій десь спливли в той час, міг вибухнути величезний скандал.

У знайденій колекції - сотні фотографій, на яких можна побачити мешканок борделю. Вони не проти були позувати фотографу, зображуючи сцени зі свого повсякденного життя - будь то гігієнічні процедури, читання газети або причепурювання перед зустріччю з клієнтом.

На одному зі знімків зображена жінка, яка читає газету з назвою Reading Eagle, датовану серпнем 1892 року. Це допомогло Джонсону з'ясувати, що бордель знаходився в невеликому містечку Редінг в Пенсільванії і господинею його була мати-одиначка Сел Ширер.

Індустріальний Редінг в ті роки був наповнений молодими робітниками, для розваги і задоволення яких фантазій "дівчаток" в борделі наряджали як леді з вищого суспільства. Ну або з буржуазного стану.

Джонсон говорить у своїй книзі також, що фотографії Голдмана "нагадали йому про Дега і Родена" і що вони "гарні і чесні". У першу чергу тому, що у автора не було мети на них заробити.

Джонсон пише, що "батьки-засновники міста вважали проституцію неминучим злом. Вони вважали її певним запобіжним клапаном для суспільства".

Нагадаємо, ми показували вам рідкісні фото "бойових подруг" гангстерів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час перших розкопок в Помпеях, які почалися в середині XVIII ст., лупанарієв у 20-тисячному місті нарахували 35. Правда, цнотливі археологи віднесли до публічних будинків всі будинки, де були знайдені "непристойні розписи".

Також Знай.uа" писав, що відомо про інтимні традиції Азії.