Анн і Серж Голон перші дві книги про красуню-авантюристку Анжеліці писали дуже ретельно: Франція епохи Людовика XIV описана до найдрібніших деталей. Однак, система дала в 1959 році, коли вийшла третя книга - "Анжеліка і король". Пише WAS.

ЧОРТОВІ УКРАЇНЦІ!

1666—1671 роки. Анжеліка знайомитися з князем Ференцем I Ракоці — поваленим правителем Угорщини. Його столицю, Будапешт, захопив український гетьман Дорошенко. Ракоці збирається отримати від короля грошову допомогу, але втрачає голову від Анжеліки.

Між ними відбувається діалог.

- Невже вам невідомо, що українці захопили Будапешт, столицю моєї країни?

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

- Напевно, я здаюсь вам просто дурною. Але готова посперечатися на сто пістолів, що більшість французів поняття не має, хто такі українці.

ВСІ БРЕШУТЬ

Насправді в цьому сюжеті купа нестикувань.

1. Ракоці ніколи не правили Угорщиною.

2. До того моменту незалежної Угорщини не існувало вже півтора століття.

3. Ференц і Ракоці планував повстання, але це було повстання угорських і хорватських аристократів проти імператора Леопольда I Габсбурга.

4. Ференцу Ракоці не потрібні були гроші, він був одним з найбагатших людей Східної Європи.

5. Будапешта тоді не було, тільки захоплена турками Буда.

6. Українці не могли захопити місто в Західній Європі просто тому, що туди було дуже далеко йти, а інші держави просто не пустили б їх на свою територію.

ЩО ЦЕ БУЛО?

Те, чому Голони взагалі написали усю цю маячню, можна зрозуміти по даті роману. Він писався відразу після придушення Угорського повстання. Радянська влада ввела війська у Будапешт, через що було вбито від 3 до 50 тисяч мирних жителів.

Вся Європа тоді співчувала Угорщині, а Радянський союз уособив саме український гетьман тільки тому, що це було логічніше з географічних міркувань.

Нагадаємо, учені виявили десятки збережених слідів гігантських істот.

Раніше Знай.ua повідомляв, археологи натрапили на загадкові мегалітичні споруди.

Також Знай.ua писав, шість чоловіків, які роздяглися перед Тарасом Шевченком, щоб увійти в історію.