Історики нарахували близько 162 різних версій історії кохання красуні і чудовиська. Такі легенди існують практично у всіх європейських культурах.

Подібна казка вперше з'явилася у 1553 році у збірнику італійського письменника Джованні Франческо Страпароли, проте справжню популярність сюжет отримав у Франції.

В 1740 році казка "Красуня і чудовисько" була видана в збірці казок Габріеля-Сюзанни Барбо де Вільньова, а через 17 років Жанна-Марі Лепренс де Бомон видала її скорочений варіант, який дійшов і до наших днів.

Так реальна історія сталася у Франції. З Тенеріфе привезли подарунок на коронацію Генріху II — "дикуна". Дикуном виявився 10-річний хлопчик, повністю покритий шерстю.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Зараз йому б поставили діагноз гіпертрихоз - рідкісне захворювання, що проявляється в надмірному рості волосся. Але на той час хлопчик здавався казковою напівлюдиною-напівтвариною.

Іспанського маленького бранця кинули в підземелля, до нього навідувалися лікарі, знахарі досліджуючи його. Зрештою, встановили, що хлопчик зовсім не "дикун", і він більше людей, ніж звір.

Одержавши підтвердження, що "подарунок" безпечний, король розпорядився переселити юнака в кімнату, відправити його вчитися і змінити його рідне ім'я (Педро Гонсалес) на нове латинське ім'я - Петрус Гонсалвус (Petrus Gonsalvus).

Король Генріх II помер, коли хлопцю виповнилося 22 роки, і регентом стала його дружина Катерина Медічі. Вона ж наказала одружити Петруса, сподіваючись побачити, будуть його діти такими ж "чудовиськами".

Для експерименту Катерина звеліла знайти йому в дружини найкрасивішу дівчину. І таку знайшли, її звали Катериною, на жаль, походження та прізвище загубилися в часі.

Вона до самого моменту весілля не знала, за кого її хочуть віддати заміж.

Петрус і Катерина полюбили один одного, на подив королеви і придворних.

Через рік після весілля у них народилися двоє дітей, але обидва були абсолютно здорові і красиві. Що дуже засмутило королеву — вона розраховувала отримати "більше дикунів".

Але незабаром вона домоглася свого - наступні четверо дітей Петруса і Катерини дійсно народилися з гіпертрихозом. Після чого їх стали показувати усій Європі як дивину з Франції, поки герцог Пармський не запропонував їм залишитися під своїм протекторатом на території Іспанії. Він виділив їм невеликий маєток, де сім'я і розташувалася для осілого життя.

На жаль, таке положення справ категорично не влаштовувало підступну Медічі. Вона наказала відібрати всіх "диких" дітей. Пізніше їх подарували як незвичайний сувенір різним благородним сім'ям у Європі.

Це розчавило обох батьків. Але піти проти владної королеви Катерина і Петрус не могли.

У казках історія закінчується хеппі-ендом. На жаль, в реальному житті Петрус так і залишився чудовиськом в очах неосвіченого суспільства. І навіть після смерті місцева влада відмовилися ховати його і дружину на звичайному цвинтарі. Достеменно невідомо, де зараз їх останки і що стало з їх дітьми.

Нагадаємо, історію принца Португалії, від якої мороз по шкірі. Королеву підняли з могили, придворні цілували руки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Едвард Мордрейк народився з двома обличами. Демонічний близнюк ніколи не спить і постійно нашіптує такі речі, які можна сказати тільки у пеклі.

Також "Знай.uа" писав, як всі ісландські відьми виявилися чоловіками і чому їх не спалювали на багатті.