Знаменитий конгресмен, власник кораблебудівного бізнесу та видання "New York Daily News" Бенджамін Вуд одного разу отримав лист від таємничої незнайомки.

У цьому листі вона просила зустрічі з велелюбним Вудом і розповідала про себе. Також писала, що недурна собою і має аристократичне походження — є дочкою Генрі Мейнфілда, і Анни-Марії Кроуфорд, потомственої графині.

Так що конгресмен не зміг відмовити дівчині у зустрічі. Побачення відбулося, і Бенджамін Вуд знайшов нову коханку, якій судилося стати спадкоємицею всього його стану.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Треба зауважити, що все, що написала про себе 17-річна Елен Уолш було вигадкою. Вона була дочкою емігрантів з Ірландії і ні про яке аристократичне походження не було й мови.

Про Бенджаміна Вуда вона дізналася з жовтої преси і чуток і вирішила, що стане його коханкою.

Дівчина вирішила, що у будь-якому випадку доб'ється його, а і його багатства, і у неї буде все, що тільки можна мріяти: дорогі наряди, прикраси, подорожі світом, прийоми представників вищого світла.

План вдався, Бенджамін подарував їй квиток в красиве життя. Іда блищала у вищому світі, вона виглядала чудово, на ній завжди були дорогі прикраси. Вона зустрічалася з Авраамом Лінкольном і Семюелем Тілденом, танцювала з Едуардом, принцом Уельським. 10 років вона провела в статусі коханки Бенджаміна, а після смерті його другої дружини, офіційно стала дружиною.

Сам Бенджамін був людиною азартною і частенько програвав у карти.

Іда уклала договір з чоловіком, що вона не перешкоджає його захопленню, але він буде виплачувати їй гонорар кожен раз, коли програє, а також ділити з нею навпіл кожний виграш. Так вона берегла сімейні гроші.

Зрештою, Вуду навіть доводилося позичати гроші в Іди. Але даючи їх, вона вимагала щось натомість. Одного разу вона попросила контроль над "New York Daily News" і чоловік був змушений погодитися.

І коли конгресмен помер у 1900 році — він помер бідняком, адже всі його гроші контролювала Іда.

Іда була одержима грошима і дуже боялася втратити. А коли в країні вибухнула криза, вона продала всі свої активи, зняла всі гроші з рахунків і оселилася у номері нью-йоркського готелю. Разом з Ідою були дві дівчини, яких вона прирекла на самітницьке життя.

Імовірно, це були її сестри або ж сестра і дочка. А було це в 1907 році.

Лише в березні 1932 року двері номера 552 в одному з готелів на Манхеттені відкрилася вперше за 24 роки. Там проживала Іда Вуд, жінка, яка пішла в добровільне ув'язнення чверть століття тому. В той день Іда кликала на допомогу, вона була в розпачі, ніхто з обслуговуючого персоналу навіть не здогадувався, що могло статися.

Проте коли вони увійшли всередину, то обімліли від побаченого… Адже їх найсміливіші припущення про долю відлюдниць померкли перед тим, як йшли справи насправді.

Перша співмешканка місіс Вуд померла ще в 1928 році. Все це час, постільна білизна та інші необхідні речі співробітники готелю передавали через трохи прочинені двері.

Посильному вона завжди платила по 10 центів, постійно нагадуючи, що це останні гроші. Ну а коли в номер увійшла поліція, то їх погляду постала жахлива картина: під горами сміття, в коробках від взуття лежали банкноти, на суму в півмільйона доларів, а також коштовності і прикраси.

Як з'ясувалося пізніше, харчувалися затворниці яйцями, беконом, згущеним молоком, іноді рибними консервами. Готували вони у кімнаті, у ванній кімнаті вони спорудили кухню. А щоб якось розважити себе — вони читали газети, курили гаванські сигари і проводили косметичні процедури — втирали в шкіру вазелін.

У бруклінських звітах писали про те, що миловидна колись жінка, яка сяяла у вікторіанську епоху, прирекла себе на самітництво, щоб зберегти зароблений мільйон, оскільки панічно боялася банків. Замість того, щоб прожити своє життя в достатку, вона добровільно прирекла себе на нікому не потрібне самітництво.

Жахливу історію розслідував юрист Морган О'брайан, завдяки його бесідам зі старенькою і подальшим дослідженням Іда Вуд в кінці свого життя знову знайшла популярність в суспільстві, про яку навряд чи мріяла в молодості.

Нагадаємо, історію принца Португалії, від якої мороз по шкірі. Королеву підняли з могили, придворні цілували руки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Едвард Мордрейк народився з двома обличами. Демонічний близнюк ніколи не спить і постійно нашіптує такі речі, які можна сказати тільки у пеклі.

Також "Знай.uа" писав, як всі ісландські відьми виявилися чоловіками і чому їх не спалювали на багатті.