Дослідники виявили в Сербії листи, які були написані геніальним вченим Ніколою Теслою. Про це повідомляє культурно-історичне товариство Адлигат.

Листи, які були виявлені, датуються 1934 роком. Вони були адресовані генеральному консулу Королівства Югославія в Нью-Йорку Радое Яновичу.

У листах йде мова про фізика і винахідника сербського походження Михайла Пупине. Історики стверджують, що між двома цими вченими був конфлікт довгі роки.

Крім того, Тесла і Пупин не спілкувалися роками. Проте в листах, які виявили тільки зараз, він шанобливо відгукується про Пупина і навіть висловлює надію на швидку зустріч.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ці листи були написані всього за три місяці до смерті Михайла Пупина.

Михайло Пупин

На даний момент учені не оприлюднюють місце знаходження і можливість того, що вона призведе до "архіву Тесли", який розшукують десятиліттями.

Однією з найбільш яскравих, цікавих і неоднозначних особистостей серед вчених-фізиків є Нікола Тесла. Незвичайний винахідник міг зумовити технічний ривок цивілізації на сотні років вперед, але всі його самі претензійні розробки були втрачені.

Існує теорія, що світова еліта умисно перешкоджає прогресу і не дає розвиватися революційним технологіям, які могли б стати світовим феноменом, але й стали б небезпекою усталеному бізнесу еліт. У зв'язку з цим часто пригадують праці геніального інженера Ніколи Тесли.

Нагадаємо, неймовірні винаходи Тесли, не втілилися в життя. Все, що сьогодні нас оточує, колись було геніальною вигадкою.

Як повідомляв Знай. ua, Тесла з Венери, уфолог Джордж Вашингтон та інші версії з "секретних файлів ФБР". З розсекречених файлів ФБР стало відомо, що "Нікола Тесла був доставлений на Землю з Венери".

Знай. ua писав, що якісь фобії переслідували знаменитостей все життя.