Біля узбережжя острова Левіта, Греція, археологи знайшли сліди 5 корабельних аварій.

Знайдені судна вчені датують з III ст. до н. е. по часи раннього християнства, повідомляють в пості Міністерства культури та спорту Греції.

Фото: Джерело

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Левіта розташований в Егейському морі і є частиною Додеканесского архіпелагу. Цей острів згадував ще Овідій в легенді про Дедала та Ікара - герої пролітали над островом, коли втекли з Криту.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Фото: Джерело

Археологічні дослідження на узбережжі острова почалися в червні цього року, їх планують проводити протягом наступних трьох років. З 15 по 29 червня археологи і знайшли 5 затонулих суден. На одному, який датували III ст. до н. е., знайшли амфори з додеканеські острови Коса й Родосу, грецької колонії Книд в Малій Азії, Фінікії і фінікійської колонії Карфагена.

Фото: Джерело

На іншому судні, I ст. до н. е., знайшли вантаж амфор з півночі Егейського моря. Ще археологи виявили торгове судно, яке йшло з Родосу. Крім цих останків, вчені знайшли на глибині 45 метрів великий фрагмент гранітного якоря, вагою 400 кілограм. Швидше за все, його зробили в VI ст. до н. е ..

Фото: Джерело

В ще 4-ьох корабельних аваріях затонули торгові судна II і I ст. до н.е. і II століття нашої ери, що йшли з острова Кос і з Книда. Археологи їх поки не досліджували.

Нагадаємо, раніше на Еквадорі археологи відкопали докази існування невідомої цивілізації.

Також Знай.uа писав, що під Одесою знайшли унікальний "торговий центр", археологи не вірять власним очам.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українські археологи викопали "маленького Ісуса.