Археологи з Одеського університету імені Мечникова проводили розкопки на поселенні епохи неоліту Кам'яне-Завалля і знайшли осколки посуду з різних регіонів Європи. Про це повідомляє Думська з посиланням на заяву керівника експедиції Дмитра Кіосакі.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Так, за словами Кіосака, були знайдені виразні серії фрагментів посуду, що походять з регіонів, далеких від сучасної Савранщини. Археологи виявили осколки посуду культури Дудешть з Румунського Подунав'я, кераміку культур Бюкк і Альфельд зі східної Угорщини та Словаччини, а також черепки групи Шарка з польської Селезії.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відзначається, що дані знахідки можуть говорити про те, що раніше на цьому місці знаходилася торгова факторія.

Нагадаємо, в українському монастирі викопали стародавні скарби.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Львівщині відшукали сліди стародавньої цивілізації, ось чим займалися наші предки.

Також портал Знай.ua писав, 10-річний хлопчик відкопав 11 яєць динозаврів.