На днях у мережі нагадали про грандіозне побоїще та захоплення Риму, яке закінчилося не на користь галлів, які так вправно захопили місто. А виною цьому став алкоголь та передчасне святкування перемоги, а не гуси, як розповідала легенда.

Як відомо, ще у 390 році до нашої ери галли перебили римське військо та навіть увійшли в Рим. Щоправда, все закінчилося не так, як передбачали загарбники. Тоді залишки розбитого легіону аж ніяк не хотіли віддати своє місто, тому розділилися на дві частини: одна з них відступила в місто Вейї, інша частина римлян закріпилася на пагорбі Капітолії та чекали, і не дарма.

Як гуси Рим рятували

Галли, які увійшли в Рим, влаштували грандіозну п'янку на честь перемоги, якою і скористався стратег та полководець римської армії Камілл. Римляни дочекалися ночі, коли більшість кельтів міцно заснули в п'яному угарі, та напали.

В результаті римляни безжалісно порубали п'яних загарбників, які не змогли надати хоч найменший опір. Відтак, захоплення Риму для галів обернувся грандіозним провалом через любов до алкоголю.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно в Ізраїлі юний грибник під час “тихого полювання” наштовхнувся на надгробок з Візантії.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Польщі знайшли стародавню зброю найманців київських князів.

Також Знай.ua писав про те, що археологи виявили унікальний пам'ятник ісламської культури.