У важливості правильного і здорового харчування для організму людини ніхто не сумнівається. То ж варто знати, які продукти приносять вам користь, а які краще або зовсім виключити зі свого раціону, або принаймні зменшити їх споживання.

Фахівці наголошують, що для того, аби уникнути непритомності й недоумства, необхідно виключити зі свого раціону шкідливу їжу. Адже існують продукти, які здатні зруйнувати наш мозок.

За даними Всесвітньої федерації неврології, здоров'я мозку впливає на здатність людини спілкуватися і приймати обдумані рішення. То ж низка чинників сприяє здоров'ю цього органу, головним з яких є харчування.

мозок
мозок

Фахівці пояснюють, що контроль кожного приймання їжі чинить серйозний вплив на когнітивне здоров'я мозку і нервової системи. То ж якщо стежити за своїм харчуванням, можна уникнути багатьох захворювань.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами американських дієтологів існують конкретні продукти, які необхідно виключити зі свого раціону, щоб залишатися здоровим.

Які продукти руйнують наш мозок:

1. Цукор. Варто відзначити, що робота мозку безпосередньо залежить від рівня цукру в крові, оскільки глюкоза є основним паливом для органу. Водночас небезпека цього продукту полягає у тому, що надмірне вживання солодощів сприяє викиду інсуліну, який блокує доступ до мозку більшості корисних амінокислот

Проте не лише надмірне вживання цукру, але й повна відмова від нього однаково погано позначаються на здоров'ї вашого мозку. Через нестачу глюкози рівень цукру в крові стає нестабільним, а це може спричинити напади гіпоглікемії, сплутаність свідомості й непритомність.

Цукор / фото: Pixabay
Цукор / фото: Pixabay

2. Алкоголь. У тому, що алкогольні напої можуть негативно позначитися на організмі й особливо на здоров'ї мозку, сумніватися навіть не варто. Фахівці радять, щоб залишатися здоровим, потрібно випивати не більше 1-2 келихів вина в день.

Пояснюється, що велика кількість алкоголю має вплив на здатність мозку функціонувати. А зокрема, на рівень нейротрансмітерів в організмі, а вони є хімічними посередниками, що допомагають клітинам мозку взаємодіяти.

Крім того, слід звернути увагу на такі поширені помилки, як пропуск приймання їжі та ігнорування контролю рівня вітаміну В12 в організмі. За словами науковців мозок використовує 20% енергії, що отримується разом з кожним прийманням їжі, тому він першим і страждатиме при пропусках.

Сніданок
Сніданок

Коли організм не отримує достатню кількість енергії, він переходить в компенсаторний режим. У цьому стані він намагається створити глюкозу для мозку і збалансувати рівень цукру в крові до безпечного рівня.

Зверніть також увагу на симптоми дефіциту вітаміну В12: погана пам'ять, сплутаність свідомості, депресія і недоумкуватість. запам'ятайте, що цей вітамін захищає нервові клітини, тому його дефіцит може привести до руйнування нервової системи. особливо це загрожує тим, хто відмовився від споживання м'яса.

Запечене м'ясо на Новий рік
Запечене м'ясо

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову