Деяким людям їсти м'ясо протипоказано за станом здоров'я. лікарі-дієтологи пояснили, яким категоріям людей не потрібно вживати червоного м'яса.

Зокрема, нутриціологи відзначають, що м'ясо може бути протипоказане при захворюваннях, пов'язаних з порушеннями обміну речовин.

Наприклад, споживання м'ясних страв повинно контролюватись при подагрі. Це є метаболічне захворювання, при якому не виводиться належним чином сечова кислота. У цьому випадку хворим призначається спеціальна дієта.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

А у випадку, якщо продукти розпаду червоного м'яса відкладаються в суглобах, воно стає протипоказаним і виключається з харчування повністю. Натомість допускається лише трохи нежирної курятини або індички.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Водночас якщо людина здорова, то м'ясо в її раціоні має бути обов'язково присутнім. Адже здоровий організм вимагає повноцінного харчування, тому примусова відмова від м'яса для нього шкідлива.

Крім того, існують випадки індивідуальної непереносності продукту. Проте вони досить поодинокі й виявляються зазвичай ще ранньому віці.

М'ясо, фото: Pixabay
М'ясо, фото: Pixabay

Медики називають й інші порушення, за яких м'ясо повинне вживатися з дотриманням особливих правил. Зокрема, при підвищеному холестерині, серцево-судинних захворюваннях. У цих випадках рекомендують рослинну дієту.

При ній білки залишають, але виключають продукти, насичені жирами, які погано перетравлюються. Наприклад, це жирна яловичина та свинина. Натомість залишають курячі грудки, нежирного кролика, дієтичне м'ясо.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Запечене м'ясо на Новий рік
Запечене м'ясо

Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість

Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими

Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете