Ароматна кава, яка бадьорить і зігріває, особливо у прохолодні зимові ранки, може виявитися шкідливою у випадку, якщо пити її з деякими добавками.

То ж щоб уникнути шкоди здоров'ю, у каву не можна додавати різноманітні топінги, зефір та інші джерела доданого цукру та калорій.

Зокрема, фахівці не радять зловживати цукром, зокрема й коричневим, адже він анітрохи не корисніший за звичайний рафінад. Також краще відмовитися від цукрових сиропів, топінгів, які багаті ароматизаторами та барвниками, жирних вершків, шоколаду, зефіру та маршмеллоу.

Зефір. Фото: Youtube
Зефір. Фото: Youtube

Варто передусім розуміти, що усі ці добавки містять добову норму цукру. А якщо врахувати, що каву часто п'ють з якимось десертом, це суттєво додає швидких вуглеводів та порожніх калорій, які разом з вершками дуже серйозно навантажують організм.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Проте, як не дивно, у результаті такого, здавалося б, ситного перекушування, яке значно перевищує норму повноцінного обіду з білком, швидко настає гостре почуття голоду. А це відповідно спричиняє небажаний набір ваги.

Крім того, така кава здатна спровокувати розлад кишківник або загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту та появу акне. Ще одним небезпечним наслідком є те, що через таку велику кількість цукру може відбутися різкий стрибок інсуліну в крові.

Кава з молоком, фото coffeefan
Кава з молоком, фото coffeefan

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову