Домашні вихованці вимагають ретельного догляду, а його частиною є чищення вух. За гігієною потрібно стежити, щоб пухнастик не хворів і насолоджувався своїм життям.

Для багатьох буде шоком, але вушні палички не призначені для цієї справи, так що більшість господарів доглядають котів неправильно. У жодному разі не можна змушувати, тримати силою тварину. Мало того, що це неприємно, так ще й загрожує серйозними проблемами.

Котик. Фото: Youtube
Котик. Фото: Youtube

До ветеринарів часто звертаються з наслідками неправильного чищення вух, як зазначає фахівець у цій галузі Іван Петришин.

"Часто я помічаю коричневі виділення з неприємним запахом, почервоніння шкіри. Примітно, що у тварин болять вуха, і є всі симптоми запалення. Найчастіше люди чистять вуха за допомогою ватних паличок та антисептика хлоргексидину", - повідомив лікар.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ватна паличка утрамбовує бруд та сірку ще глибше, а антисептик не розчиняє сірку та бруд, а лише порушує здорову мікрофлору всередині. Якщо у пушистика ви помітили те, що описав Петришин, варто негайно звернутися до фахівця, щоб він призначив лікування.

Кіт у ветеринара, фото з відкритих джерел
Кіт у ветеринара, фото з відкритих джерел

Як безпечно почистити вуха домашній тварині

  1. Для початку відкиньте подалі ватяні палички – ними користувати не можна
  2. Купуйте спеціальні лосьйони, що пом'якшують сірку та бруд, які призначені для тварин
  3. Для чищення вушної раковини використовуйте марлеві тампони

Догляд за котом, фото zoohub
Догляд за котом, фото zoohub

Нагадаємо, що можна і категорично не рекомендується мити металевими губками.

Раніше ми писали про те, чи корисна насправді вода з лимоном натщесерце: міфи і правда про властивості напою