Чай здатний зарядитися енергією вранці, тому він є улюбленим гарячим напоєм багатьох. Цей ароматний напій може не лише "розбудити" організм, але і поліпшити загальний стан здоров'я.

Численні дослідження доводять, що вживання зеленого чаю має безліч переваг. Наприклад, він містить антиоксиданти, які можуть запобігти хронічним захворюванням і навіть посприяти у тому, щоб скинути вагу. Про це розповіла нутриціолог Ліза Янг.

Водночас деяким людям подобається додавати в чай ​​вершки й цукор, щоб приборкати тягу до солодкого. Однак фахівці застерігають від такої звички. За їхніми словами це може швидко перетворитися в нездорову схильність і вбити всю користь напою.

Зимовий чай, фото Depositphotos
Зимовий чай, фото Depositphotos

Водночас якщо зелений чай здається занадто гірким на смак, фахівці рекомендують спробувати заварювати його не дуже міцним або просто знайти чай, який вам сподобається стане "своїм". Проте дуже важливо звести до мінімуму додавання цукру в нього.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нутриціолог Анна Гудсон наголошує, що найкращий чай — це такий чай, яким можна насолоджуватися без тонни цукру. Якщо ви не можете пити чай без цукру, вона радить додати в напій ложку агави або меду. Збільшити кількість антиоксидантів можна також, випивши чашку чаю з темним шоколадом

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро