Заради довгого та здорового життя слід подбати про свій раціон, включивши у нього корисні продукти, та викинувши з холодильника все шкідливе.

Як відзначається у статті CNBC, це важливо не лише для вашого майбутнього, але й для успішного тут і зараз. Фахівці пояснили, як пов'язана мозкова діяльність з харчуванням.

Стало відомо, чим найкраще "годувати" наш мозок, аби він завжди був світлим, а які продукти підуть йому не на користь. Крім того, надійна профілактика деменції у вигляді правильного раціону може стати вашим рятівником у старості.

здорове харчування
здорове харчування

Як пов'язані їжа та мозок

Пальним для мозку слугує глюкоза, тобто цукор, який підживлює енергією клітини, аби підтримати їхню діяльність. Проте надмір цукру загрожує порушеннями пам'яті через зменшення пластичності гіпокампа. Рекомендована кількість цукру на добу для жінок становить не більше 25 грамів, а для чоловіків – не більше 36 грамів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також на заваді здоровому креативу та роботі стане оброблена їжа. Під час одного з масштабних досліджень вияснилось, що жарена оброблена їжа знижує якість навчання та погіршує пам'ять. Дієта з високим вмістом жирів також негативно впливає на мозок.

Вченим також вдалося підтвердити фатальний вплив цих продуктів на психічне здоров'я. Дослідники розглянули раціон людей з рівнем депресії й психологічної стійкості і дійшли висновку, що ті, хто споживав більше смаженої їжі, частіше страждали від руйнівних порушень протягом життя.

вчені дослідили людський мозок
вчені дослідили людський мозок

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро