Є думка, що абсолютно всі продукти в холодильнику зберігатимуться довше, але вона помилкова. Не все потрібно тримати у холодній температурі.

Деякі продукти за таких умов лише швидше псуються, а корисні речовини знищуються. Ось список їжі, яку потрібно тримати подалі від холодильника.

"Продукти в холодильнику. Фото: скрін youtube"
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

  • Банани
У холоді банани незабаром почорніють і стануть м'якими. Це основні не ознаки псування. Їх не варто зберігати у такий спосіб, навіть якщо ви купили незрілий плід. Залишіть його дозрівати поряд з яблуками за кімнатної температури.
  • Зелень

Оскільки зелень швидко вбирає запахи інших продуктів, її слід зберігати окремо. Ще треба враховувати, що базилік, кріп, петрушка після холоду втратять свою харчову цінність. Чашка з водою – відмінне рішення для зберігання.

Зелень. Фото: скрин відео
Зелень. Фото: скрин відео

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • Рослинні олії
Продукт не любить різких перепадів температур, під дією яких відбувається руйнування корисних речовин. Оливкову та інші олії краще залишити при температурі не нижче + 12 градусів.
  • Картопля, цибуля та томати

Не дарма ще наші бабусі казали, що ці продукти люблять темні та сухі місця, тож у холодильнику їх краще не зберігати.

  • Хліб
Багато хто думає, що таким чином він довше буде свіжим, але це не так. У холодильнику продукт не лише зачерствіє, а й втратить смак.