Рисова крупа має відмінні смакові якості і відрізняється доступністю, але є в ній і деякі мінуси, які можуть наробити біди з людським організмом. Чому варений рис небезпечний і кому краще відмовитися від цієї страви, пише woman24.

Експерти зазначають, що у зернах рису є суперечки бактерії Bacilius cereus, які перебувають у сплячому стані та прокидаються від контакту з водою. Тому, якщо після приготування кашу відразу не прибрати в холодильник, то вона може стати небезпечною для організму.

Рис. Фото: скрін youtube
Рис. Фото: скрін youtube

Зазначається, що навіть у готовому рисі мікроорганізми залишаються активними та виділяють токсичні речовини. Відразу після варіння рис рекомендується сховати у холодильник. Готову кашу можна зберігати не більше двох днів.

Варто відзначити, що рис має і корисні властивості, проте має протипоказання. Наприклад, від каші краще відмовитися людям із діабетом та травмами слизової внутрішніх органів. Білий рис небезпечний для алергіків.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Крупа, рис: фото recetin
Крупа, рис: фото recetin

Крім того, рисову кашу не варто поєднувати з деякими продуктами, наприклад, з жирною їжею та цитрусовими фруктами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.