Наступає довгоочікувана весна, то ж у квітниках та у вазах обов'язково побільшає квітів. І завжди хочеться зберігати цю красу якнайдовше, щоб милуватися нею протягом довгого часу.

У березні особливий попит мають тюльпани, і кожному хочеться, щоб квіти у вазі простояли якнайдовше. На щастя існує аж чотири способи продовжити життя весняним квітам. Завдяки цьому вони простоять як свіжі до 2 тижнів, а бутони не розваляться.

Якщо дотримуватися цих нескладних порад, можна зберегти квіти на максимально довгий термін, причому з бутонами, що не осипалися.

Тюльпани
Тюльпани // pixabay.com

Що потрібно додати у воду, щоб тюльпани довго були свіжими:

  1. Місце зрізу. Розберіть букет та на кожному стеблі зробіть рівний зріз. Таким чином квітка простоїть довше і не втратить своєї краси.
  2. Температура. Найкраще квіти зберігаються у прохолодному чи навіть холодному приміщенні. У жодному разі не наливайте у вазу теплу воду і не ставте її поблизу приладів опалення. Можна також додати у холодну воду кубики льоду.
  3. Цукор. З розрахунку на 1 літр води додають 1 чайну ложку цукру або 1 таблетку аспірину.
  4. Заміна води. Слідкуйте, щоб вода була не просто холодною, але ще й свіжою. Бажано проводити заміну щодня, а кожні 1-2 дні освіжати зріз на стеблі на пару міліметрів.

тюльпани
тюльпани, Фото Olga Oginskaya с сайта Pixabay

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати