Українцям, які змушені були виїхати за кордон у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії, повідомили, що оформити перший паспортний документ у вигляді ID-картки після досягнення 14 років вони можуть на території Польщі.

Як повідомляється у новому дописі "Пенсійного кур'єра", про таку можливість громадянам України, які через війну змушені були евакуюватися до Польщі, нагадали в Міністерстві внутрішніх справ.

Відзначається, що наразі така послуга доступна в підрозділах ДП "Документ" у чотирьох містах Польщі: Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Кракові.

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

Для оформлення паспорта потрібно подати наступні документи:

  • свідоцтво про народження;
  • паспорт громадянина України одного або двох з батьків;
  • довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності);
  • РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).

"Особа віком від 14 до 18 років, яка має зареєстроване місце проживання, під час оформлення паспорта може за бажанням подати запит на отримання РНОКПП з подальшим відображенням у паспорті. Приймають документи як за попереднім записом, так і в порядку "живої черги", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Фахівці нагадують, що оплата здійснюється на місці виключно в безготівковій формі — за допомогою банківської картки чи смартфону. Термін виготовлення документа — 20 днів. Термін зберігання — 3 місяці.

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро