Тривалість нашого існування, хоч ми самі того можемо і не підозрювати, безпосередньо зумовлена ​​повсякденними звичками.

Найголовніше – це харчові звички. Здорове та вітамінно-насичене харчування може подарувати нам понад десять років життя.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

На сторінці магазину фруктів та овочів у соціальній мережі Instagram з'явилися поради про те, що є і як, щоб досягти довголіття. Американський вчений Ден Бюттнер відвідав "5 блакитних зон", де проживають люди з високим рівнем довголіття, та описав їхні харчові звички.

Ці регіони включають: острів Ікарія, острів Сардинія, Окінавські острови, острів Нікоя, місто Ломано-Лінда. Наприклад, на Сардинії існують села, де кожна двадцята з 1000 людей святкувала своє 100-річчя.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

А ось на грецькому острові Ікарія кожен третій мешканець досягнув 90-річчя. Це тому, що їх раціон переважно складається з рослинних продуктів.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

В основному вчений виділяє 3 харчові звички довгожителів із зазначених регіонів. Щоденне споживання овочів та фруктів. Вони майже не їдять червоного м'яса, зате їхній раціон багатий на овочі, фрукти, бобові та горіхи. Мала кількість насичених жирів та висока кількість омега-3 у їжі сприяють здоров'ю серцево-судинної системи.

Секрети довгожителів, фото: Instagram
Секрети довгожителів, фото: Instagram

Ще він помітив те, що вони вибирають корисні прянощі. Зокрема, куркуму (антиоксидант), імбир (зменшує ймовірність неврологічних розладів). І вживають достатньо поліамінів, яких багато в ферментованих продуктах – мариновані овочі, кефір, йогурт, квас, комбуча, укус тощо.

Секрети довгожителів, фото: Instagram
Секрети довгожителів, фото: Instagram

Секрети довгожителів, фото: Instagram
Секрети довгожителів, фото: Instagram

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, секрет довголіття та молодості: тепер ви будете їсти щодня

Як повідомляв "Знай.ua", вилупився з яйця до того, як придумали фотографію: найстаріша у світі черепаха відзначила 190-й день народження.

Знай.uа писав, 100 років не межа: 3 продукти, які допоможуть вам жити довго та щасливо