Банан дуже смачний і корисний фрукт, який містить багато вітамінів та необхідних організму речовин. Втім, у деяких випадках банани, особливо стиглі, можуть завдати шкоди організму. Про це пише портал lady.

Багато хто любить банани за їх приємний смак і корисні властивості, втім, дозрілі плоди можуть становити небезпеку для людського організму. Стиглі банани мають високий глікемічний індекс небезпечні для людей, які страждають на діабет другого типу, а також для тих, хто має зайву вагу.

Банани, скріншот з відео
Банани, скріншот з відео

В той самий час фахівці заявляють, що зелені банани не мають подібного ефекту і не загрожують організму, якщо не зловживати ними.

Загалом банан – корисний фрукт, що містить калій, кальцій, залізо, а також вітаміни А, С, Е та чимало інших необхідних організму речовин. Їхнє споживання покращує кровообіг і позитивно позначається на серцево-судинній системі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Банани, скріншот з відео
Банани, скріншот з відео

Банани також чудовий перекус для спортсменів, що надає сил та енергії перед тренуванням. Вживати їх можна як завгодно, наприклад, додаючи в каші, коктейлі чи йогурти.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи попередили про шкоду популярної каші: коли улюблена страва стає небезпечною для організму.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, викликають залежність і завдають великої шкоди здоров'ю: вчені назвали продукти-наркотики.