Шкідники часто стають причиною зіпсованих плодів та ґрунту на городі, тому якщо ви хочете поласувати смачними овочами, про це питання потрібно подбати заздалегідь.

На щастя, досвідчені городники мають в арсеналі безліч лайфхаків по боротьбі з комахами, один з них - використання гірчичного порошку. Він зазвичай лежить без діла у багатьох на кухні.

Гірчичний порошок, кадр з відео
Гірчичний порошок, кадр з відео

Гірчиця допоможе позбутися слимаків. Як відомо, залишений ними слиз є рознощиком грибкових та паразитарних захворювань. І основна шкода від слимаків у тому, що вони, ушкоджуючи культурні рослини на городі та саду, позбавляють дачників врожаю.

Городникам радять розсипати порошок між рослинами після перших ознак цього нестерпного шкідника: на капусті, перцях та інших.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua
Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua

Також настій гірчиці вирішить проблему з наявністю вогнівки, пильовиків, клопів, трипсів, попелиці, яблуневої плодожерки та інших листогризних гусениць. Щоб приготувати його, потрібно залити 100 г порошку гірчиці 10 літрами води і настоювати два дні. Далі настій проціджують, розбавляють водою 50:50 і кожне відро додають по 40 г мила для кращого прилипання.

Яблуні слід обприскувати цим настоєм із гірчиці через 15-20 днів після цвітіння, а ягідні кущі – на початку літа.

Раніше ми писали про те, що буйство лілій гарантовано: як прискорити зростання красивих квітів одним махом на початку червня

Як повідомляв Знай.ua, варення вистачить і на продаж: основні правила вирощування малини, які багато хто не знає