Є перевірений часом засіб, який допоможе вам виростити на городі міцну і здорову капусту.

Можете бути впевненими в тому, що ви докладете для цього мінімум зусиль і задоволені результатом. Так, для цього кошти вам знадобиться 3 літри води, аптечна бульбашка валеріани і 1 ст. л. рідкого мила.

Капуста, фото: pixabay
Капуста, фото: pixabay

Підготованим розчином потрібно обприскувати капусту, вражену батьками. Тепер овочам ніхто не помішає рості. Про цепишеTelegram-канал "Щоденник городника".

Крім того, хоча б за місяць до прибирання качанів на зберігання в будинку рекомендується оприскивать капусту нашатирним спиртом.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Для цього один пухирець нашатирного спирту (40 мл) потрібно вилити в 5-літрове відро води і додати пару столових ложок рідкого мила. Але такої обробки ніяких батьків не буде.

Капуста, скріншот відео
Капуста, скріншот відео

Підживлення розсади капусти

Як тільки на сходах з'являться і почнуть розвиватися сім'ядольні листочки, а це станеться приблизно на 10-й день після посіву, потрібно внести перше підживлення: розпустіть в 1 л води 10 г сухих дріжджів, три столові ложки цукру і залиште на 5 годин: за це час дріжджі активізуються та розмножаться. Потім пролийте грунт у стаканчиках дріжджовим підживленням. У дріжджах є всі макро- та мікроелементи, необхідні сіянцям на цьому етапі розвитку.

Наступне підживлення внесіть через 15 днів після першого. Вона має бути азотна. Використовуйте як трав'яні настої, але в принципі можна купити будь-яке азотне добриво – робіть, як вам зручно. Злийте з трави сік, що перебродив, розбавте його водою 1:10 і поливайте розсаду.

Молода капуста. Фото: Youtube
Молода капуста. Фото: Youtube

Нагадаємо, для підгодівлі та лікування: як використовувати лавровий лист у догляді за кімнатними рослинами.

Раніше ми повідомляли, що щоб буряків вистачило на всю зиму: як виростити чудовий урожай овочів.