Ви купили у магазині пару модних кросівок, а вдягнувши вдома зрозуміли що вони вам жмуть? Або ж придбали бажану пару взуття у онлайн магазині, вони вам дуже сподобались, але модель виявилась трохи затісною, і змінити розмір на більший немає можливості.

Як правильно сушити взуття. Фото: скрін youtube
Як правильно сушити взуття. Фото: скрін youtube

Портал Знай.ua поділиться з вами порадами, які допоможуть вашому взуттю гарно сісти на ногу.

Як збільшити розмір тісного взуття із натуральної шкіри?

Окріп

Використовуючи цей метод, необхідно дотримуватися запобіжних заходів, щоб не отримати опік. Кип'ятимо в каструлі воду, опускаємо в гарячу рідину туфлі на 2-3 секунди і відразу надягаємо їх на щільні шкарпетки. Носимо до повного остигання.

Взуття, фото: скріншот з відео
Взуття, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Спеціальні магазинні засоби

Як правило, вони продаються в тих самих магазинах, що і взуття. Спеціальні спреї допомагають шкірі прийняти потрібну форму: достатньо розпорошити засіб на поверхню і поносити туфлі протягом півгодини, поки розсмоктувач підсихає.

Як збільшити розмір тісного взуття зі штучної шкіри?

Фен

Найпростіший спосіб – за допомогою фена. Повільно та акуратно нагріваємо туфлі теплим повітрям, вибираючи режим низької температури. Як тільки матеріал стане м'якшим, одягаємо щільні шкарпетки та взуття і розношуємо його. Цю процедуру можна повторити кілька разів.

Взуття. Фото: кадр з "Youtube"
Взуття. Фото: кадр з "Youtube"

Спирт

Натираємо взуття всередині спиртом або парафіном, а потім надягаємо його на товсту вовняну шкарпетку. Носимо приблизно годину, поки спирт висохне.

Газети

Щільно набиваємо туфлі або кросівки мокрими газетами та чекаємо кілька годин, а краще залишити їх у такому вигляді на всю ніч. Можливо, процедуру доведеться повторити декілька разів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підошва залишиться на місці: як правильно прати кросівки в пральній машині, 6 золотих правил.
Також наш портал інформував неприємний запах із взуття: кілька простих лайфгаків, які допоможуть забути про цю проблему

Крім того, ми писали, порошок закінчився, а випрати речі треба: три простих лайфхаки, які можуть виручити кожну господиню.