Тепер без цього документа з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

З 18 травня усі чоловіки призовного віку мають носити військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Якщо раптом забули документ удома, можете отримати штраф чи повістку.

Відповідно до статті 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» всі громадяни чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та пред'являти його на вимогу уповноваженого представника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також . Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Недотримання цієї вимоги може призвести до серйозних наслідків громадян. Зокрема, відсутність військового облікового документа чи відмову його пред'явити може розцінюватися як адміністративне правопорушення.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнюків

Почне тиждень інгресія Сонця на знак Близнюків, що спричинить збільшення інформаційних потоків, потребу в нових комунікаціях, поїздках та взаємодіях.

У цей період важливим стане вміння читати між рядками та розуміння другого смислового ряду сказаних слів. Повний місяць у Стрільці 23 травня принесе ризики розтрати великих сил на дрібниці, що нічого не значать, тому варто заздалегідь подбати про цілепокладання цього дня, спланувати справи заздалегідь, уникаючи експромтів і спонтанних реакцій.

Гороскоп, зображення: Pinterest
Гороскоп, зображення: Pinterest

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця та для сезону загалом вказують на прогнозовані аномалії. Про те, яким буде літо цього року, та яких кліматичних сюрпризів можна очікувати українцям, читайте у цьому матеріалі.

Фахівець з Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух розповіла про несподіванки погоди, які можливі влітку 2024 року.

"Згідно з прогнозами, які зараз вже є, які дають основні світові кліматичні центри, очікується, що червень в Україні може бути на один-два градуси вищим за норму. При цьому найбільш аномальною температура може бути на заході України, а також на південному сході". , – попередила експерт.

Спека в Україні. Фото: скрін youtube
Спека в Україні. Фото: скрін youtube

На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+"

Із 18 травня починає діяти новий закон про мобілізацію. Це означає, що всі віком від 18 до 60 років мають 60 днів до 16 липня, щоб оновити свої контактні дані, такі як номер телефону, адреса проживання та e-mail.

Під час поновлення не потрібно йти на медичний огляд. Оновлення можна зробити онлайн за допомогою програми "Резерв+", яка буде доступна для завантаження з 18 травня в App Store та Google Play Market.

Додаток дозволяє оперативно оновити дані та отримати доступ до реєстру "Оберіг". Ви також можете оновити дані у ТЦК або ЦНАП з 18 червня у додатку з'явиться QR-код, який дозволить відповідним посадовцям миттєво перевірити ваш статус.

Резерв,скріншот https://www.mil.gov.ua
Резерв,скріншот https://www.mil.gov.ua

За ці копійки доведеться позмагатися: хтось із пенсіонерів отримає 300 гривень доплати

Українські пенсіонери зможуть отримати у червні доплату у розмірі щонайменше 300 гривень. Однак пощастить далеко не всім громадянам похилого віку. Про це свідчить інформація на офіційному сайті Пенсійного фонду України.

У червні розраховувати на збільшення пенсії можуть громадяни, яким виповниться 70 років. Їм автоматично призначать надбавку за віком. Цей грошовий "бонус" надається особам, які отримують виплати у загальному розмірі не більше 10 340 гривень.

Для 70-річних українців розмір додаткової виплати становить 300 гривень. Сума виплачується щомісячно разом із основним розміром пенсії.

Пенсіонерка з речами
Пенсіонерка з речами