Вершкове масло містить цілий букет вітамінів – А, B, C, D, Е і К.

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, у чому полягає користь вершкового масла і чому не варто зовсім виключати його зі свого раціону.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Вітаміни благотворно впливають на стан шкіри, волосся і нігтів, уповільнюють процеси старіння, підвищують імунітет і настрій, – пояснила Людмила Сердюк.

За її словами, у вершковому маслі міститься велика кількість триптофану – амінокислоти, яка сприяє виробленню серотоніну. Ось чому помірне вживання продукту зменшує тягу до солодкого, а невеликий шматочок масла цілком може запобігти переїданню.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Рекомендована добова норма вживання вершкового масла для дорослої людини становить 30 г. Для людей із серцево-судинними захворюваннями, а також для дітей до 10 років рекомендована добова норма – 10 г.

Вершкове масло. Фото: youtube
Вершкове масло. Фото: youtube

В 100 грамах масла з 81% жирністю приблизно 50 грамів насичених жирів. Це подвійна денна норма для нашого організму.

Чим менша жирність масла, тим менше в ньому насичених жирів. Також 100 грамів масла містить 700 калорій (третина денної потреби людини, що мало рухається) та 250 міліграмів холестерину.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що гаманці добряче "схуднуть": в Україні рекордно подорожчала кава, які ціни у супермаркетах.

Як повідомляв "Знай.ua" 4 продукти, які обов'язково варто їсти до кінця травня: перед напруженою осінню саме вони врятують вас.

Також "Знай.ua" інформував, жінка відмовилася від алкоголю і не чекала таких змін.