Набряклість на обличчі говорить про те, що рідина в тканинах організму затрималася, а сприяють цьому декілька факторів - плач, високе або недостатнє споживання води, солона їжа та алкоголь, а також стрес. Причин безліч, але найголовніше – як боротися з наслідками.

Часто ми самі чи мимоволі провокуємо затримку рідини, а вранці з подивом помічаємо, що обличчя набрякло. Але з цим дійсно можна боротися, як переконує лікарка-нутриціолог. Вона поділилася порадами, які допоможуть прибрати набряки з обличчя.

Догляд за шкірою обличчя у 40 років
Догляд за шкірою обличчя у 40 років, pinterest.ru

Рух

Лімфатичні судини не мають власних клапанів. Тому лімфоток забезпечується діафрагмою та нашими м'язами. У русі м'язи, як насоси, прокачують рідини, і женуть лімфу по серцю.

Вода та харчування

Відмовтеся перед сном від солоної та гострої їжі, а також від алкоголю та великої кількості звичайної води. Це провокується затримку рідини, що обов'язково позначиться на обличчі.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Постава

Якщо ви сутулитися, це теж завадить рідині переміщатися по тілу.

Шкідливість мінеральної води. Фото: скрін youtube
Шкідливість мінеральної води. Фото: скрін youtube

Клімат

Спекотна чи надто дощова погода точно не зіграє на руку, а обов'язково вплине на стан шкіри.

Дихання

Діафрагма забезпечує зміну тиску в грудній та черевній порожнині та забезпечує струм рідин. Якщо вона спазмована, то з'являється ефект, що підсмоктує, який провокуватиме появу набряків.

Нагадаємо, як позбутися відбитків пальців на будь-яких поверхнях: на "слід" вийти не вийде

Раніше ми писали про те, як не купити підробку: секрети, які допоможуть вам перевірити на якість сиру