Влітку потовиділення у більшості людей підвищується і найчастіше з ним борються за допомогою дезодоранту. Однак трапляються випадки, коли навіть він не справляється завданням.

Також є люди, які хочуть відмовитись від даного хімічного засобу, який закупорює пори при регулярному використанні. Тоді слід згадати про правила, що працюють навіть за сильної спеки. Вони допоможуть позбутися підвищеного потовиділення.

Дезодорант. Фото: скрін youtube
Дезодорант. Фото: скрін youtube

Їжа та напої

Якщо ви любитель гарячої, жирної та гострої їжі, то вам слід обмежити її споживання у спеку. Вона провокує спрагу та виділення поту. Це також стосується газованих та солодких напоїв, і особливо кофеїну та алкоголю. Вони посилюють серцеві скорочення та стимулюють потовиділення.

У спеку краще їсти продукти, багаті на вітамін В. До таких відносяться овочі, цільнозернові, яйця та бобові. Крім того, потрібно стежити за водним балансом, але не випивати занадто багато рідини.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Синтетична тканина

Влітку рекомендується обирати одяг із бавовни, шовку або льону. А ось поліестер або нейлон тільки погіршать проблему, тому що не пропускають повітря. Потові залози починають працювати ще активніше, контактуючи із синтетикою.

Душ

Це те, що буде підтримувати чистоту та свіжість тіла. Важливо регулярно і за будь-якої можливості приймати душ, а найкраще контрастний - з різкими перепадами теплої та холодної води.

Душ, скріншот з відео
Душ, скріншот з відео

Як повідомляв Знай.ua, якими фруктами і ягодами не варто сильно захоплюватися влітку: калорійність і користь кожного