"Вітамін молодості", "вітамін життя" - це різні назви одного і того ж - вітаміну D, який відіграє неймовірно важливу роль у нашому існуванні та підтримці здоров'я.

Він, як відомо, буває двох форм, які, все ж таки, виконують однакові функції, хоч і потрапляють до нашого організму різними шляхами — ставлячись до групи про жиророзчинних вітамінів.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

D3 ми беремо від найбільшої зірки у нашій системі, оскільки він утворюється у шкірі під впливом сонячних шляхів. А ось D2 – з харчових продуктів. Наприклад, печінка тріски, морська риба, яєчний жовток та вершкове масло.

Найбільш поширеним є дефіцит вітаміну D, ознака якого полягає в наявності проблем із зубами, схильності до травм та переломів. Ще ви могли помітити ламкість нігтів, що теж говорить про дефіцит цього вітаміну.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Люди з дефіцитом вітаміну D можуть відчувати часту втому, схильність до захворювань і повільне загоєння ран... схильність до переїдання, бо стан впливає на роботу гормону лептину, який відповідає за відчуття ситості.

Дефіцит вітаміну D також пригнічує імунну систему та знижує вироблення кателіцидину (нейтрофілу), який важливий для боротьби організму із запаленнями та інфекціями. А

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Дуже важливо знати про наслідки передозування вітаміну D, що трапляється дуже рідко, але якщо це відбувається — справи можуть бути дуже серйозними.

Рішення про прийом вітаміну D влітку має бути індивідуальним і засноване на аналізі крові, віці та наявності певних захворювань. Якщо людина здорова та отримує достатню кількість вітаміну D з їжею, то додатковий прийом вітаміну D влітку може бути непотрібним.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як боротися з набряками на обличчі: нутриціолог розкрила цінні секрети

Як повідомляв "Знай.uа", шкода від квасу: хто може залишитися з прищами та підвищеним рівнем цукру

Знай.ua писав, користі менше, ніж здається: які супи можуть стати причиною появи каменів у нирках