Лаврове листя часто використовують при приготуванні супів і різних страв, але вони також корисні і в інших справах. Господиням розповіли, як ще можна застосовувати популярну пряність, а головне – навіщо її спалювати.

Є декілька цікавих властивостей, які має лавровий лист при спалюванні, і багато з них дивовижні. Коли прянощі тліють, вони виділяють специфічний запах, завдяки чому їх користь збільшується в рази.

Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube
Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube

Наприклад, дим від спаленого лаврового листя допоможе усунути неприємний запах після приготування чи чищення риби, або якщо ваша кішечка "постаралася" в лотку.

Також листя заспокоює і бореться зі стресом, що дуже актуально для багатьох українців під час війни. Крім того, пряність здатна знімати легкий біль, проте варто пам'ятати, що це не спеціальний препарат.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

При спалюванні листя ще позитивно впливає на психологічний стан приміщення та атмосферу загалом, полегшує дихання завдяки насиченню повітря киснем.

Як ще можна застосовувати лавровий лист, інші способи:

  • Проти комах, вони не люблять цей запах
  • Для підвищення чоловічої сили, як стверджують прихильники нетрадиційної медицини
  • Приваблює в будинок гарні події та багатство
  • Використовується в езотеричних та магічних обрядах, очищує ауру

Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube
Добриво з лаврового перцю, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, як використовувати чорний чай у догляді за волоссям: ефект салонних процедур, але за копійки.

Як повідомляв Знай.ua, жоден мікроб не виживе: як правильно стерилізувати банки для консервації - перевірені методи