Для наших шановних читачів є дуже "цікаве" чтиво. Існує проект під назвою Dubai Unlocked, який показує власників елітної нерухомості у Дубаї. Завдяки цьому проекту можна дізнатися багато фактів про українських міністрів, народних депутатів, суддів, прокурорів у відставці.

Також є й інформація про "дубайське" майно на десятки мільйонів доларів США. Журналісти "Схем" отримали доступ до дубайського витоку.

Журналісти досліджували частину даних, верифікували їх та виявили серед власників елітної нерухомості в Дубаї чимало українців – серед яких чинні та колишні чиновники та, звісно, ​​їхні родичі.

І ось кілька імен:

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Михайло Злочевський, фото: Facebook
Михайло Злочевський, фото: Facebook

Микола Злочевський – міністр екології часів Януковича та колишній нардеп-регіонал. Засновник однієї з найбільших компаній із видобутку газу Burisma Group. У 2019-му Злочевський придбав одразу два апартаменти в Дубаї загальною площею понад 1700 кв. м за 11 млн доларів. Згодом він переоформив їх на свою дочку Ганну Злочевську, яка досі ними володіє.

Затримання Богуслаєва, фото СБУ
Затримання Богуслаєва, фото СБУ

Колишній президент "Мотор Січі" та ексдепутат, підсанкційний бізнесмен В'ячеслав Богуслаєв та його син Олександр. "Схемам" вдалося відшукати у сім'ї не менше 19 квартир та офісних приміщень у кількох елітних районах міста загальною вартістю 15 млн $. Але частину дубайської нерухомості Богуслаєві продали. Станом на тепер у власності сім'ї залишаються лише п'ять об'єктів нерухомості у недобудові, оформлені на сина Олександра.

Світлана Ємельянова, скріншот: YouTube
Світлана Ємельянова, скріншот: YouTube

Світлана Ємельянова , офіційно колишня дружина впливового судді часів Януковича Артура Ємельянова, також має дубайську нерухомість. "Схеми" з'ясували, що Світлана Омелянова має три квартири в елітному районі Dubai Marina. Кожна – площею 123 квадратні метри, їх загальна вартість 1.8 млн $.

Нагадаємо, нардепи отримали від держави понад 2 млн грн на житло: навіть зрадники пов'язані з Росією.

Раніше повідомлялося, ЗМІ: "Мегабанк", російське казино 1XBET і зниклі мільярди грн "Турбоатому".

Також, скандал із куртками для ЗСУ: один із власників компанії, яка їх постачала – племінник нардепа "Слуги Народу".