Як стало відомо, 30 листопада 2023 року, лише через 2 дні після винесення скандального судового рішення, яким Шостий апеляційний адмінсуд скасував спецдозвіл з видобутоку газу на Сахалінському родовищі для "Укрнафтобуріння" (УНБ), ТОВ "Системойлінжинірінг" яке здійснює видобуток газу на Водянівській площі і належить донькам екс-міністра екології Злочевського Каріні і Анні, подало до Держгеонадра заяву на підтвердження запасів поблизу Сахалінського родовище, видобуток на якому повністю припинено понад 3 тижні тому.

Про це йдеться в інформації щодо заяв на отримання спеціальних дозволів на користування надрами, які надійшли до Державної служби геології та надр України, пише "Багнет".

Як випливає із документації, три з 4-х заявок ТОВ "Системойлінжинірінг" знаходяться на розгляді.

Зазначимо, Сахалінське і Водянівське родовища знаходяться в межах Богодухівського району Харківської області і фактично являють собою одне велике нафтогазове родовище. Це повністю підтверджує озвучену нещодавно інформацію народним депутатом Олексієм Кучеренко, що за зупинкою роботи "Укрнафтобуріння" стоїть саме Злочевський.

Очікується, що другим етапом після підтвердження запасів, за заявою компанії скандального екс-міністра часів Януковича, стане заява про розширення існуючого спецдозволу яким оперує "Системойлінжинірінг" на площі які входять саме до Сахалінського газового родовища і належали УНБ.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Таким чином, очевидно, що відбувається черговий перерозподіл ринку видобування газу, з залученням вищих посадових осіб держави. Чотири незалежних джерела з різних владних структур підтвердили "Телеграфу", що після розголосу про свою причетність і з метою доведення до кінця свого плану, Злочевський нібито міг залучити до лобіювання своєї оборудки голову фракції Слуга народу в Раді Давида Арахамію. Як повідомляється, останній частіше став з'являтися на Банковій та навіть брав участь у "погодженні переходу спецдозволу УНБ до структур Злочевського" з ОП та іншими владними структурами, кажуть джерела.

Окрім того, попередньо стало відомо, що з фіналізацією цієї непрозорої "схеми" в Держгеонадра Злочевському нібито допомагає одіозний екснардеп від ОПЗЖ Ігор Абрамович, якого раніше називали сірим кардиналом Держгеонадра і який зберіг свій плив над очільником відомства Романом Опімахом.

Як повідомлялось, судове рішення щодо анулювання спецдозволу ПАТ "Укрнафтобуріння" на видобування вуглеводнів Сахалінського нафто-газоконденсатного родовища стало невідворотнім.

За оцінками експертів, зупинка Сахалінського родовища скоротить загальний обсяг українського газового видобутку на 3-5%, а бюджет не отримає мільярди податкових надходжень.