У Хмельницькому на 90 відсотків завантажені медичні заклади, які лікують хворих з діагнозом COVID-19. Хворих з коронавірусною інфекцією, за потреби, лікуватимуть на базі обласного протитуберкульозного диспансеру.

Про це Суспільному повідомив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

За словами заступника голови Хмельницької ОДА, у місті планують розгорнути ще один корпус міської лікарні, а саме терапевтичне відділення, це додаткові 30 ліжкомісць, так необхідні зараз.

"Звісно терапевт не буде лікувати хворих з коронавірусною інфекцією. Туди будуть залучатися спеціалісти з інших закладів. Можливо з обласної лікарні", - каже Роман Примуш.

За словами Романа Примуша, пік захворюваності на коронавірусну інфекцію на Хмельниччині очікують взимку.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Ми продовжуємо нарощувати кількість тестувань. Фактично, за вихідні, проведено майже дві тисячі тестувань. Кількість тестувань, які ми проводимо щодня зростає. Понад 1000 за добу. Тому власне і відсоток виявлення зростає", - говорить посадовець.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що до коронавірусу в Україні підключився сезонний грип, медики стривожили заявою. Українців попередили про нові штами грипу, які чекають нас вже цієї осені.

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ заговорили про оголошення другого локдауну в Україні: "Ми діємо" Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що тотальний карантин державі не загрожує, так як країна не збирається йти по стопах Ізраїлю.

Також портал Знай.uа писав, що коронавірус змінив меню в київських школах - як тепер годують дітей. В новому навчальному році 280 шкіл у Київській області змінили підхід до харчування дітей у рамках проєкту "Сучасна шкільна їдальня".