Впроваджені карантинні обмеження, зростаюча щодня кількість хворих, звісно, стали найобговорюванішими темами серед українців. Та, схоже, в деяких областях людям доводиться хвилюватися в результаті дій місцевої влади, ніби спрямованих на вирішення карантинних питань. Як пише Politrada.net.ua, про це повідомили мешканці Дніпропетровського району, аби поділитися неподобством, що відбувається в Комунальному закладі "Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат №1".

Сесія дніпровських депутатів, фото - телеграм-канал "Україна в шоці"
Сесія дніпровських депутатів, фото - телеграм-канал "Україна в шоці"

Проти і батьки, і працівники: люди стверджують про "дерибан" та закриття дитбудинку

Дитячий будинок-інтернат №1 є соціально-медичним закладом та навчально-виховним закладом для постійного проживання дітей-інвалідів з вадами фізичного та розумового розвитку. І на даний момент працює в штатному режимі, всі діти знаходяться на місцях. Та останнім часом спокійне життя скінчилося і для місцевих працівників, і для батьків.

Днями було прийнято рішення про реорганізацію КЗ "Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат №1" ДОР"", який розглядався серед інших закладів як можливий для розташування обсервації, та приєднання його у подальшому до "Верхньодніпровського дитячого будинку-інтернату №2".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"По суті так прийшов Аверькін і Кришень до Олійника, сказали, що є тема заробити. Під шумок карантину забираємо дитячий будинок, звільняємо директора, ставимо свою людину. На картках у дітей є 11 млн, забираємо, ділимо і ніхто нас не знайде, потім викинемо дітей в інші будинки, а землю продамо. Облрада бреше – батьки хотіли прийти до губернатора, в облраду, але їх нікуди не пустили", – скаржиться автор звернення.

За словами працівників закладу, таке рішення не було узгоджено з керівниками області, а звільнення директора – взагалі, є необґрунтованим.

"За період роботи Змієнко Олександра Леонідовича на посаді директора КЗ "Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат №1" ДОР", в закладі відбулися й відбуваються позитивні зміни, відсутня смертність підопічних. Завдяки його комунікабельності та професіоналізму у вихованців та колективу з’явилось багато чудових шефів та благодійників, які постійно підтримують і допомагають у складних ситуаціях", – підкреслюють місцеві працівники.

Місцеві жителі підозрюють, що у планах місцевої влади – відмивання коштів та продаж закладу.

"Звільнили директора дитячого будинку, який 20 років доглядав цих дітей, абсолютно беззаконно. На його місце призначили підконтрольного облраді, з іншого дитячого будинку №2 Баса Євгена Анатолійовича, який довгі роки був замішаний в корупції, а так само в продажу дітей. Ці люди намагаються захопити дитячий будинок, вкрасти 11 млн грн, продати весь дитячий будинок", – відзначає автор звернення.

Ще більше обурила поведінка членів перевірки, які відвідували заклад перед звільненням директора та підписанням рішення про реорганізацію.

Зі зверненням щодо недопущення закриття закладу та недопущення звільнення з посади директора дитбудинку колектив звернувся до керівництва області. Та про його подальші дії поки невідомо.