Про це пише Східний Експрес.

Нещодавно, в газеті «Макарівські вісті» вийшло розгорнуте інтерв'ю колишнього співробітника МВС, а нині директора ТОВ «Ліс кодри» Івана Євсеєнка, в якому він заявив, що підприємство є одним з основних наповнювачів бюджету селища Кодра. Власне кажучи, Євсеєнко заявив наступне:»на рахунок податків можу точно сказати, що ми є одними з основних наповнювачів бюджету Кодри". Очевидно, він мав на увазі не тільки себе, а й свого молодшого брата Матвія Євсеєнка і близького друга і за сумісництвом партнера по бізнесу Андрія Євтушенка. Якщо хто забув, то Матвій Євсеєнко-одіозний лже-депутат Макарівської районної ради, який чотири роки тому скоїв смертельну ДТП і справедливо за це був покараний тюремним терміном. За Андрієм Євтушенком теж як то кажуть-в'язниця плаче. Їхні "подвиги" заслуговують на особливу увагу і найближчим часом ми про це обов'язково розповімо, бо суспільство має знати реальну правду про цих людей.

"Тріо «керує і опікується долею ТОВ»Ліс-кодри". Підприємство займається деревообробкою та виготовленням виробів з дерева. На сумнівну діяльність цих "ділків" з точки зору закону ми ще звернемо увагу, але дещо пізніше. Сьогодні бізнесмени хваляться щедрим наповненням бюджету через сплату податків від підприємницької діяльності і в цьому питанні рівних їм немає.

Ось доказ:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

(електронна версія інтерв'ю)

Але, якщо розібратися в суті питання і проаналізувати дані по сплаті податків і наповненню бюджету селища стане ясно, що це ніщо інше як дешева маніпуляція і відверта брехня, до якої це «тріо» давно звикло.

За відкритими даними податкової служби, інформація про надходження коштів до бюджету селища Кодра та інформація, зазначена у зазначеній статті газети, не відповідає дійсності.

Згідно з даними по сплаті податків за 2019 рік, брати Євсеєнко разом сплатили до бюджету Кодра 11 тис.гривень, а їх бізнес-партнер Андрій Євтушенко — близько 17 тис. гривень, при тому що бюджет селища склав 3 млн гривень.

Цього року "тріо «не зрадило своєї» хорошої" традиції і було послідовним: Іван і Матвій Євсеєнко сплатили до бюджету селища 8,5 тис.гривень, а Андрій Євтушенко – 25 тисяч. Тобто, сім'я Євсеєнко сплатила менше, ніж середня зарплата по місту Києву. Все це було б не так погано, якби не було так сумно.

Дані надходжень до бюджету:

З побаченого кожен може зробити висновок сам, але очевидно, що це чергова брехня псевдо-бізнесменів з ТОВ "Ліс-кодри", яка знову спливла назовні і обґрунтовано спростовується офіційними даними про реальний стан наповнення бюджету.

Говорячи про наповнення бюджету слід додати, що ці "хлопчики" привласнили землі селища і в буквальному сенсі крадуть гроші у місцевого населення. А все тому, що орендна плата за 1 га землі не сплачується роками.

Виходить, що за 1 га захопленої і за фактом використовуваної площі за умови 10% орендної плати від нормативної грошової оцінки земельної ділянки це приблизно 200 тис гривень, не отриманих від оренди щорічно! Щорічно, вже протягом трьох років у місцевої громади фактично вкрадено близько 600 тис гривень.

І це не остання брехлива Заява.

У цьому ж інтерв'ю тиражується інформація, що підконтрольна Євсеєнко і Євтушенко ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ТОВАРИСТВО Кодри» отримала в оренду місцевий футбольний стадіон. Ці заяви також не витримують жодної критики. Насправді відбулося банальне присвоєння стадіону з однією метою-задоволення особистого "его «Матвія Євсеєнка, людини, яка у всіх постах соціальних мереж відзначає свою персону з великої літери»я". Більш того, Матвій Євсеєнко вважає себе господарем в селищі «Кодра» і не має щирих, справжніх і відвертих намірів допомагати громаді і місцевим жителям.

До всього іншого "тріо" хвалиться, що в зв'язку з пандемією коронавірусу, допомагає медикам, педагогам і малозабезпеченим сім'ям. Однак, крім них про це чомусь ніхто не говорить. Варто тільки вийти в село, запитати людей, щоб зрозуміти, що брехня для них — сенс буття. Хоча для звичайного жителя це не більше ніж мильна бульбашка, яка лопається при першій можливості.

Всі дії і статті за участю цієї «компанії» спрямовані тільки на задоволення особистих, внутрішніх, емоційних і фінансових потреб Матвія Євсеєнко.

Повернемося до теми так званої "легальної" роботи ТОВ "Ліс-кодри". Більшості жителів швидше за все не відомо, що основу діяльності підприємства становить крадене» неофіційне " сировину, неприпустимі порушення виробничих норм на виробництві, яке знаходиться в селищі Кодра, захоплення території громади, неофіційне працевлаштування робітників, відсутність дозвільної документації на виробниче обладнання для переробки та сушіння лісопродукції та її незаконний збут в точці реалізації, що знаходиться на Кільцевій дорозі в м.Києві. Вищезазначеними діями бюджет селища не тільки не збільшується, а й несе колосальні збитки. Податки із заробітної плати, податки з виробничої діяльності та реалізації готової продукції взагалі не оплачуються. Відсутні договори оренди земельних ділянок. Розрахунок відбувається суто за готівку. Закупівля сировини для переробки та готової пилопродукції проводиться також за готівку. За цими видами сировини і продукції не сплачується ніяких податків і втрачається і не відновлюється один з основних і необхідних ресурсів людства — ліс.

Враховуючи доступність і безперебійність постачання «краденою» сировиною, а також попит на готову продукцію Матвій Євсеєнко і його «друзі» отримують істотний дохід, що складається з факторів дешевої, «неофіційної» сировини і збуту з отриманням прибутку без оподаткування. На сьогоднішній день Матвій як людина, позбавлена права керування транспортними засобами за вчинення кримінального правопорушення, що спричинило вбивство, спокійно їздить на автомобілі без побоювань. Як лже-депутат звертається до районних органів місцевого самоврядування, хоча і не має на це жодних законних підстав, як «депутат» загрожує жителям селища Кодра, посадовим особам селищної ради і при цьому через зв'язки з владою Макарівського району «кришує» підприємницьку діяльність своїх батьків (історія початку і розвитку незаконної бізнес-діяльності батьків Матвія заслуговує окремої статті, продовження...) і особистих бізнес-проектів, які незаконно збагачують його і його партнерів.

На закінчення хочеться зауважити, що найбільша проблема селища Кодра це не сміття, як кажуть Євсеєнко, а наявність таких «царьків» і «паразитів» як вони самі.

Вже в наступній статті ми розповімо, чому Матвій Євсеєнко незаконно обіймає посаду депутата Макарівської райради і хто це»кришує".