За даними KP.ua, 15-мільярдним бюджетом для вакцинації українців буде розпоряджатися Михайло Пасічник, радник голови Офісу Президента Андрія Єрмака.

Як пише видання, Пасічник вже кілька десятиліть відомий у медичних колах, проте свою популярність він отримав «перш за все, як пропагандист безглуздої з медичної точки зору гомеопатії, як бенефіціар колись однієї з найбільших аптечних мереж, як бізнесмен, що не повертає кредити. І як колишній керівник Держлікслужби, який допустив до легального продажу препарати, що містять наркотичні речовини».

«Як показує біографія Пасічника, Україна ризикує не тільки провалити медичну кампанію, але й втратити величезні суми грошей платників податків», - пише KP.ua і наводить деякі скандальні факти біографії Пасічника.

Свій слід у медицині, йдеться у публікації, Пасічник залишив тим, що був пропагандистом і популяризатором гомеопатичних засобів. Хоча особливого криміналу в цьому немає, все ж даний вид лікування давно визнаний неефективним. «За даними ВООЗ, - пише KP.ua, - за весь час існування гомеопатії так і не було доведено, що вона ефективна при лікуванні хоча б однієї не найскладнішої хвороби».

Як йдеться у статті, Пасічник розвивав свою мережу аптек «Фалбі», активно продаючи в них гомеопатичні засоби.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Саме для «Фалбі» він у 2006 році отримав у державному Укрексімбанку кредит на 40 мільйонів доларів, проте борг банку так і не повернув. Як пише KP.ua, тільки в цьому році держбанк насилу зміг продати заставлене майно «Фалбі» на суму 185 млн грн.

Також, пише видання, у 2014 році Пасічник, займаючи посаду голови Держлікслужби, видав дозвіл на імпорт в Україну індійського препарату «Кофекс», який містить наркотичні речовини і є популярним серед наркоманів.

А у 2002-2003 роках, коли Пасічник вперше очолював Держлікслужбу, «Фалбі» Пасічника вигравала більшість тендерів МОЗ. При цьому, як встановило Контрольно-ревізійне управління, він продавав державі медпрепарати за цінами, у п'ять разів вищими за ринкові.

«Якщо Пасічнику насправді дадуть керувати вакцинацією і розпоряджатися 15 мільярдами, ми будемо з ностальгією згадувати про те, що у нас взагалі колись була медицина», - робить висновок KP.ua.

Нагадаємо, раніше ЗМІ вже писали, що Пасічник був активним лобістом препарату «Кодтерпін», що також у своєму складі містить наркотики.