Інтерпол офіційно перестав розшукувати екс-суддю Миколу Чауса ще 7 травня. Про це свідчить документ, який з'явився в ЗМІ 17 травня, пишуть Вести.

17 травня український суддя Микола Чаус записав відеозвернення, в якому пообіцяв "з'явитися в Україні" і свідчити.

"Що стосується викрадення, хочу сказати, що воно дійсно було, але не зараз, а в 2016 році. Відтоді мене постійно залякували розправою, змушуючи тим самим перебувати в Молдові. Люди, які причетні до цього, боялися і бояться, що я повернуся і почну говорити. Але спасибі моїм друзям, які допомогли мені уникнути в'язниці і вірної смерті", - заявив він.

Тим часом, як Інтерпол скасував розшук Чауса і тим, як екс-суддя записав відеозвернення, пройшло 10 днів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Варто відзначити, що коли Інтерпол встановлює місцезнаходження будь-якої особи, незалежно від того, знаходиться вона в розшуку чи ні, Інтерпол може зняти з розшуку в залежності від карти.

Раніше журналісти-розслідувачі Юрій Бутусов і Олег Єльцов розповіли про нараду в офісі президента, де нібито планувалося викрадення судді. Молдавські правоохоронці вважають, що отримали докази, що викрадення проведено офіцерами Головного розвідувального управління України.