Про це пише портал Лента.юа. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Одна з найбільших піщаних перевалок на Дніпрі – поблизу міста Українка – захоплена кримінальними елементами. Десятки гектарів прибережної смуги, де вантажать «чорний» пісок, є резервною переправою через Дніпро на випадок військових дій.

Про це йдеться в матеріалі інформаційного агентства «Моя Київщина».

"Одна з найбільших перевалок, якою користується колишній голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва при Януковичі, а також деякі інші будівельні компанії (про них ми напишемо пізніше), знаходиться якраз в українській ОТГ – у Трипілля. Як підтвердили «моїй Київщині» поінформовані джерела, саме Онуфрієнко («пика» - Олексій Онуфрієнко, якого називають головним кримінальним авторитетом Українки, який входить в оточення «злодія в законі» Кахабера Орагвелідзе на прізвисько «Каха Тбіліський») контролює там величезний майданчик на березі Дніпра», - йдеться в матеріалі.

"Навіть на карті GoogleMap можна побачити величезні гори піску, які вивантажують на цю територію. І тут починається найцікавіше-ділянка, про яку йде мова, знаходиться у власності Фонду держмайна - йому належить Причальна стінка, яку незаконно приватизували, без участі ФДМ, рішенням сільради Трипілля. Надалі місцева влада незаконно передала право оренди на берег Дніпра приватним особам, завалила все узбережжя піщаними барханами. Але ключове питання навіть не в цьому. Справа в тому, що десятки гектарів прибережної смуги, захоплені «пикою» і його товаришами, є... резервною переправою через Дніпро на випадок військових дій. Причому сама територія вже "завдяки" рішенню сільради має зовсім інше призначення-частина території значиться як рекреаційна зона, а частина - як ОСГ (для ведення особистого селянського господарства)», - зазначають журналісти.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За інформацією журналістів, це не поодинокий випадок загрози обороноздатності в Київській області через жадібність бізнесменів. У статті наводяться приклади подібних схем в Броварах і Білій Церкві.

Як зазначається у статті, намив піску на Київщині-напівкримінальний тіньовий бізнес, який можливий завдяки продажним суддям та корумпованим правоохоронцям.

"Втім, за це ніхто так і не поніс покарання. Чому? Бо є обґрунтовані підозри в тому, що» пісочну тему " покривають правоохоронці. Більш того, як стало відомо «моїй Київщині», Онуфрієнко-«пика» у вузькому колі нібито хвалився, що керівники слідства МВС Обухівщини у нього в «кишені», зав'язки нібито – на рівні керівництва Нацполіції, а також є свої люди в Департаменті стратегічних розслідувань МВС. Власне, бездіяльність силових органів, а саме роз'єднаність їх сфер відповідальності, Нездорова конкуренція і постійне реформування-недореформування, яке позбавляє реальних можливостей доводити порушені справи до судів, плюс наскрізь корумпована продажна судова система-яскраве підтвердження того, що пісочна мафія з усіма зуміла домовитися. І плювати хотіли наші правоохоронці на те, що ці схемники не просто крадуть у держави її багатства, а й ставлять під питання її існування, захоплюючи для себе території, які в нормальній державі ніколи нікому не віддали. Але це нікого не стосується, оскільки пісочний» тіньовий " бізнес-річ вкрай прибуткова і нею цікавляться в найвищих владних кабінетах. Під час президентства Петра Порошенка цю тему нібито курирував (і «обілечивал») генпрокурор Юрій Луценко», - наголошується в матеріалі.