Журналісти довідались, що аферисти активно набирають співробітників у свої колл-центри в Києві і Львові, повідомляє УНІАН із посиланням на програму розслідувань «Гроші».

Нагадаємо, кілька років тому українські силовики влаштували облаву на «офіси» з сумнівними кол-центрами в Києві. Розслідувачі пов’язували «Мілтон груп» з двома громадянами Грузії Давидом Тодуа та Іраклієм Дадівадзе, які могли мати впливові зв’язки серед колишніх грузинських високопосадовців. Вони створили цілий синдикат сумнівних фірм, наприклад, Lime Consulting, а ще - ледь не десяток шахрайських «брендів»: CryptoMB, VetoroBanc, AurumPro, Cryptobase, CryptoKartal і так далі. Цьому ж синдикату аферистів приписують і фірми Effire group та triada provide.

Як довідались журналісти програми «Гроші», зараз шахраї знову активізувалися - чорний бізнес таких синдикатів телефонних «розводів» вдало користується безробіттям через війну і працює, принаймні, у Києві та Львові. В інтернеті – повно вакансій їх кол-центрів. Зарплати – від 20 і аж до 50 тисяч гривень!

Причому жертвами злочинців стають не лише ті, кого «розводять» на гроші, а й ті, хто безпосередньо телефонує їм та пропонує «розвод». Адже така потрібна під час війни робота виявляється… шахрайством в особливо великих розмірах групою осіб за попередньою змовою і карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, розповів «Грошам» юрист Сергій Бреус.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Кримінальна відповідальність за статтею шахрайство наступає тоді, коли особа можливо і не усвідомлювала, але повинна була. Або легковажно розраховувала», - нагадує юрист Сергій Бреус.

Журналісти перевірили офіси, де тепер можуть працювати аферисти з Мілтон груп, і склали карту підозрілих об’єктів. Ось ці адреси: у Львові вул. Шевченка 111, вул. Наукова 7д, вул. Зелена 238. У Києві бульвар Тараса Шевченка, 37/122, вул. Пимоненка, 13, проспект Перемоги, 31.