Про це пише портал Фром.юа.

Один із найвідоміших народних депутатів України, голова Комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев може довгі роки працювати на росію, з «легкої руки» свого «хресного» у політиці – екс-співробітника КДБ та нардепа Володимира Сівковича. Останній сьогодні підозрюється у державній зраді та допомозі, наданій в окупації Херсонської області України.

На це звернув увагу відомий український політолог Олексій Голобуцький у своєму посту у соцмережі Facebook . За його словами, розслідування виявило факт пособництва Данила Гетьманцева у завданні удару по українській паливній системі в найстрашніший для неї час осені 2022 року.

Хрещений батько з КДБ

Ще далекого 2002 року тоді ще 24-річний Данило Гетьманцев став помічником народного депутата України Володимира Сівковича, який 9 років відслужив у КДБ СРСР. Саме майбутній зрадник став «хрещеним батьком у політиці» для нинішнього народного депутата.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згодом уже сам Данило гетьманців став "хрещеним батьком" для інших чиновників високого рангу, які до того починали як його помічники.

Йдеться про такого собі раніше непомітного 26-річного юриста Євгена Сокура, який у травні 2022 року, який жодного дня до того не працював у податкових органах, став заступником голови Податкової служби України. Дивно, що такий стрімкий стрибок він зробив лише за 5 днів, адже 2 травня він став начальником департаменту економічного аналізу ДПС .

При цьому саме його призначення вже викликало скандал, адже 18 квітня переможцем конкурсу на посаду його голови було названо Марину Баряхтар, але вже 21 квітня всі переграли на користь Сокура .

Феноменальна кар'єра, яку не пояснити нічим, окрім дуже сильної підтримки зверху, у ролі якої на думку експертів і виступав Данило Гетьманцев, якого бізнес вважає податковим диверсантом .

Не на користь України – удар по «Укртатнафті»

І як мінімум два рішення, ухвалені з «легкої руки» Євгена Сокура, завдали величезної шкоди українському бізнесу в умовах війни. Одним із них стала масштабна практика блокування податкових накладних, коли за два місяці було заблоковано податкові накладні на 20 млрд грн, виведених із обороту бізнесу .

Але значно сильнішим ударом виявилося анулювання ліцензії на виробництво палива «Укртатнафти», а згодом і на продаж нафтопродуктів. Причина – прострочення платежу за ліцензію 780 гривень.

І це в той час, коли окупанти завдають ударів по нафтобазах, що позбавити Україну палива, маршрути його імпорту тільки налагоджуються, а вітчизняним виробникам забороняють виробляти паливо. Підсумок – зупиняється останній виробник палива! Суд його рішення, звісно, ​​скасував. А офіс Генпрокурора порушив проти Сокура кримінальну справу щодо перевищення повноважень.

Можна списати це на дурість, але чомусь у такому разі Сокур досі перебуває у своєму кріслі, тоді як на сторінці ДПС досі немає його біографії.

Можливо, річ у тих 300 тисячах доларів, які, за словами відомого українського журналіста Андрія Цаплієнка, щомісяця отримував на «кадрові питання» особистий агент Володимира Сівковича колишній голова Управління СБУ у Криму Олег Кулініч.

Самого екс-главу СБУ Криму викрили, але сам Сівкович та його нерозкриті агенти ще чекають на суд над собою. І серед них може виявитися сам Данило Гетьманцев.