Ця ціна на 42% перевищує вартість закупівлі такого ж апарату для онкодиспансеру на Одещині, пишуть «Наші гроші».

Про рішення закупити томограф за такою ціною оголосив комунальний заклад «База спеціального медичного постачання». Планується замовити у фірми «УМТ+» систему ОФЕКТ AnyScan S виробництва «Mediso Medical Imaging System Ltd.» (Угорщина).

«Два роки тому «Одеський обласний онкологічний диспансер» замовив «УМТ+» систему AnyScan S на 42% дешевше у доларах – за 23,89 млн грн, або $856 тис», – зазначили журналісти.

У нинішній специфікації на систему вказано трохи більше позицій софту, ніж було на Одещині. Перелік додаткового обладнання на цих тендерах теж містить незначні відмінності.

«Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушення закону», - повідомило видання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У серпні 2022 року «Базу спецмедпостачання» очолив Володимир Тимофійчук, після чого вона почала активні закупівлі.

«Від заснування «Прозорро» в 2016 році до лютого 2022 року вона оголосила закупівель на очікувану суму 4,85 млн грн, а з листопада 2022 року – на 211,72 млн грн. За останніми вже укладено угод на 124,37 млн грн», - розповідає ЗМІ.

Володимир Тимофійчук є чинним депутатом Київської обласної ради від партії «Слуга народу». До виборів він співпрацював з програмою «Дубінізми» Олександра Дубинського на каналі 2+2, а у 2019-2020 роках він був позаштатним помічником нардепа від «Слуги народу» Олександра Куницького, також пов’язаного з Дубінським.

Нагадаємо, депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський та ще шестеро українців і чотири медіакомпанії у 2021 році потрапили під економічні санкції США. Їх підозрюють у втручання у вибори у США.